Trenér Jarolím se radoval z výhry i ze Stránského gólové premiéry
Klub

Trenér Jarolím se radoval z výhry i ze Stránského gólové premiéry

Redakce

Vítězství nad Teplicemi 3:1 se rodilo těžce, neboť severočeský soupeř důrazem v osobních soubojích narušoval boleslavskou snahu po kombinační hře, navíc v mnoha střeleckých příležitostech Jarolímovým svěřencům scházely klid, přesnost a nezbytná špetka štěstí.

„Vstup do utkání jsme neměli podle našich představ, Teplice nás trošku zaskočily aktivní hrou a na mé gusto jsme měli ve hře poměrně moc nepřesností, přesto jsme se dostali do vedení," netajil Karel Jarolím mírné rozčarování nad obrazem úvodních minut zaslouženě vyhraného utkání nad Teplicemi. Těm se podařilo na vedoucí boleslavský gól brzo reagovat. „Před teplickým vyrovnávacím gólem jsme měli míč pod kontrolou a nenaložili jsme s ním úplně nejlíp. I když jsme se z penalty dostali opět do vedení, vázla nám nadále kombinace. O přestávce jsme hráčům domlouvali, aby navázali na naše přednosti, mezi které patří kombinační fotbal. S druhým poločasem jsem spokojený, už snesl parametry, jenom byla škoda, že se nám nepovedlo utkání rozhodnout dříve, situací jsme k tomu měli dost," dodal Karel Jarolím. Podobně po zápase mluvil i Jiří Skalák, jenž výhru nad Teplicemi označil za zaslouženou: „Byl to těžký zápas, do kterého jsem nevystoupili dobře. Druhý poločas byl v naší režii a Teplice už žádné šance neměly. Jenom škoda, že jsme třetí gól nedali dříve,"
Po těsně vyhraném prvním poločase Boleslavští téměř celé druhé dějství marně usilovali o vstřelení třetího uklidňujícího gólu. Trenér za tím účelem využil všech pět možností k vystřídání a poslal do hry čerstvé fotbalisty. „Střídající hráči vnesli na hřiště oživení, především po příchodu Ewertona a Dominika Maška jsme měli gólových situací dost. Vstřelení třetího gólu se naštěstí povedlo až v samotném závěru Vojtovi Stránskému, z toho mám radost," řekl Karel Jarolím, který před zahájením aktuální mistrovské sezóny opakovaně zdůrazňoval, že mu činí velkou radost pozorovat ve svém týmu talentované mladíky, jak se zlepšují. „Lukáš Mašek a Vojta Stránský pracují velmi dobře v tréninku a pro trenéra je radost takovým klukům dávat šanci v ligovém zápase, protože si ji zaslouží. S ligou se seznamují, další šance budou dostávat a tím sbírat cenné zkušenosti pro budoucnost."
Od letošního března teprve osmnáctiletý Vojtěch Stránský s čerstvě podepsanou novou čtyřletou profesionální smlouvou v FK Mladá Boleslav se při svém sedmém startu v tuzemské nejvyšší lize poprvé zapsal mezi střelce, když v předposlední minutě přesnou ranou z dvaceti metrů zpečetil boleslavskou výhru nad Teplicemi 3:1. „První mojí myšlenkou bylo, ať to neskončí někde na tribuně, tak jsem to tlačil hodně k zemi, naštěstí to vyšlo. Jsem hodně rád. Trefil jsem to pěkně a hezky to tam zapadlo. Ve mně byly obrovské emoce a jsem rád, že to kluci se mnou prožívali, za to jim děkuji," užíval si ryzí fotbalové štěstí boleslavský ofenzivní talent Vojtěch Stránský.

Fanshop banner Fanshop banner