Prohráli gólem z pokutového kopu
Klub

Prohráli gólem z pokutového kopu

Redakce

Boleslavské béčko poprvé v nové třetiligové sezóně prohrálo, když vyšlo střelecky naprázdno proti vedoucímu týmu B skupiny ČFL. Jediný a proto rozhodující gól inkasovalo zkraje druhého poločasu z pokutového kopu. Velvary tak po čtyřech kolech zůstaly neporažené a bez inkasovaného gólu.

Od úvodních minut se Velvary prezentovaly téměř bezchybnou obranou a sebevědomým herním projevem. V 7. minutě Boleslavští úspěšně čelili dvěma rohovým kopům soupeře. Ve 12. minutě gólman Šerák vytáhl z pod břevna krásnou Kafkovu ránu vypálenou z dvaceti metrů. O dvě minuty později nebezpečný průnik velvarského Havránka zarazil stoper Coňk. Boleslavští zahrozili až v 17. minutě, kdy Pech z necelých třiceti metrů zatřásl břevnem velvarské branky. V následující fázi utkání měli Velvarští mírnou převahu, ze které vytěžili celkem sedm rohových kopů za první poločas. Ve 37. minutě boleslavský gólman vyražením ostře rozehraného rohu založil brejk svého mužstva, v jehož vyvrcholení po Pechově přihrávce Píchal z pozice, kdy byl sám před velvarským brankářem Měsíčkovi, nastřelil pouze jeho nohy. První dějství tak skončilo bez gólů.

Druhý poločas začalo boleslavské béčko mnohem aktivněji a už ve 47. minutě Pech ve snaze přehodit brankáře Měsíčka překopl i prázdnou branku. Soupeř byl však úspěšnější.
V 50. minutě si dlouhý pas velvarského levého beka Chábery zpracoval Duong Than, kterého v osobním souboji Vlk nešťastně fauloval a protože se tak stalo uvnitř šestnáctky, tak rozhodčí Tryzna odpískal pokutový kop proti boleslavské brance. Tenkl ho proměnil jistou ranou k pravé tyči, když Šerák skákal na opačnou stranu - 0:1.
V 61. minutě po Havránkově přihrávce se ocitl v jasné velvarské šanci Tenkl, jenž boleslavskou branku přestřelil. S blížícím se koncem utkání Boleslavští zvyšovali úsilí, ale bez toužebného efektu. Jirásek se marně pokoušel zaskočit velvarského brankáře z úhlu, branku však netrefil. V 77. minutě Pechův centr nevyužil Novotný. Bez úspěchu skončila spolupráce Kohouta s Hönigem a Novotným v 83. minutě. Velvarští byli blízko navýšení svého vedení v 87. minutě, ale Tenklovu hlavičku odraženou od země gólman Šerák vytlačil nad břevno. Potom na druhé straně hřiště Jirásek ukvapeným zakončením mířil vysoko na velvarskou branku a ve dvouminutovém nastavení po Komárkově hlavičce Tichému scházel krok k vyrovnávací trefě.
Velvary tak uhájily i ve čtvrtém mistrovském utkání čisté konto (před tím s nulou porazily Liberec B i Jablonec B a bezgólově remizovaly s Bohemians B). Boleslavské béčko s pěti získanými body ve vyrovnané tabulce kleslo na devátou příčku šestnáctičlenné B skupiny ČFL.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Šerák - Vlk (80. Kohout), Coňk, Bejbl, Leitl - Novotný, Jirásek, Hönig, Moravčík (75. Tichý) - Pech, Píchal (65. Komárek). Připraveni ještě byli hráči Snížek, Plucha, Velička a brankář Lichtenberg.

Sestava TJ Slovan Velvary: Měsíček - Šimkovský, Kafka (80. Moravec), Šustr, Chábera - Havránek, Vopat (87. Ptáček), Luong, Tenkl - Duong, Drozda.

Gól: 51. Tenkl (z pokutového kopu)

ŽK: Luong, Moravec

Rozhodčí: Tryzna - Klečka, Erlebach

Diváků: 107

Fanshop banner Fanshop banner