Zaslouženou výhru zpečetil premiérovou trefou Stránský
Klub

Zaslouženou výhru zpečetil premiérovou trefou Stránský

Redakce

V utkání měli Boleslavští herní převahu, ze které vyplynulo výrazně více střeleckých příležitostí, než si připravil teplický soupeř. Přesto se o zasloužené výhře rozhodlo až v samém závěru, kdy třetí gól do teplické branky dal svojí premiérovou trefou v první lize osmnáctiletý Stránský.

V porovnání s předchozím prohraným domácím utkání s pražskou Slavií vyslal trenér Karel Jarolím proti Teplicím mužstvo se čtyřmi změnami (Plechatý, Matějovský, Ladra, Fila), když na lavičce zůstali Lukáš Mašek, Ewerton, na tribunu usedli zraněný Preisler a s trestem za vyloučení Smrž. Tepličtí vyrukovali ve stejné sestavě, s kterou v předchozím kole porazili doma Jablonec.

První poločas začali živěji Tepličtí a z prvního útoku získali rohový kop, který však v dalším průběhu zůstal jejich jediným. Boleslavští po pár minutách hru vyrovnali a v 7. minutě dokonce skórovali. Plechatého centr gólman Čtvrtečka ve vzdušném souboji se Škodou neudržel, ale Filovu dorážku do opuštěné branky sudí Klíma za boleslavský gól neuznal, neboť odpískal útočný faul. V závěru úvodní čtvrthodinky Boleslavští nevyužili dva rohové kopy. Skalákovu ránu Čtvrtečka chytil, na opačné straně hřiště byl podobně úspěšný Šeda při Juklově ráně k pravé tyči.
Ve 23. minutě rychlý boleslavský útok odtáhl po levé straně Ladra, před šestnáctkou nezištně přihrál Filovi, který se kličkou zbavil obránce a po zemi k pravé tyči nedal Čtvrtečkovi šanci - 1:0.
Z vedení se Boleslavští radovali pouze tři minuty.
Ve 26. minutě se zkušený Mareš uvolnil uvnitř boleslavského vápna mezi třemi obránci a po zemi prostřelil Šedu - 1:1.
Boleslavští nadále atakovali soupeřovu branku a zaslouženě šli opět do vedení.
Ve 35. minutě vnikl z pravé strany do soupeřova velkého čtverce Skalák a když se zasekávačkou zbavoval protihráče, tak jej Mazuch podrazil, načež hlavní rozhodčí Klíma bez váhání nařídil pokutový kop, a ten jistou ranou k pravé tyči Skalák proměnil - 2:1.
Ve 37. minutě se po Juráskově centru tlačil do šance Škoda, ale tísněn dvěma obránci neměl klid k zakončení a Čtvrtečkovu branku netrefil. V závěru poločasu Teplice snadno ubránily třetí boleslavský roh a Šeda byl dvakrát u míče dříve, než Mareček a o chvíli později při jiné akci Mareš.

Druhý poločas byl většinu času ve znamení boleslavské herní převahy, ale vytoužený třetí uklidňující gól padl až v předposlední minutě. Bezprostředně po změně stran boleslavská defenzíva přežila Moulisův trestňák i Marešův volej, kterým nastřelil obránce, a následnou Krunertovu hodně nepřesnou dorážku. V 57. minutě po Moulisově centru Mareš hlavičkoval do připraveného Šedy. O minutu později boleslavské obléhání teplického vápna pokazil Douděra nepřesnou přihrávkou. V 62. minutě Skalák utekl po pravé straně a po jeho přihrávce Ewerton z deseti metrů nastřelil teplického brankáře. Následoval další boleslavský atak, v jehož finále Douděrův centr proletěl brankovištěm, kde Lukáši Maškovi chyběly jen centimetry ke koncovce. V 63. minutě Juráskův pěkný centr hlavičkoval Škoda mimo branku. Potom kopal Ewerton dva rohy, ani jeden nebyl pro soupeře nebezpečný. V 67. minutě Ewerton ukličkoval v teplickém vápně tři protihráče, přihrál Škodovi, ale ten se marně pokoušel o zakončení. V 69. minutě Skalákův trestný kop proletěl neškodně soupeřovou šestnáctkou, Jurásek míč vrátil před branku, kde nepřesně hlavičkoval Suchý a po něm z úhlu mimo branku pálil Lukáš Mašek, který o tři minuty později z dobré pozice vysoko přestřelil Čtvrtečkovu branku. V 74. minutě po Ewertonově rohu Škoda hlavičkoval nepovedeně. Pět minut před koncem byl teplický bek Chlumecký podruhé v tomto zápase žlutě napomínaný, čili od rozhodčího Klímy uviděl červenou kartu a předčasně opustil hřiště. Přesilovku po velkém úsilí Boleslavští využili gólově. V 86. minutě po trestném kopu Dominika Maška hlavičku Škody lapil Čtvrtečka. V následující minutě se Škoda marně natahoval na Douděrův centr, chyběly jen centimetry, aby z malého vápna hlavou skóroval.
V předposlední minutě utkání Dominik Mašek rozehrál osmý boleslavský rohový kop, který teplická obrana odvrátil mimo šestnáctku, ale nikým nehlídaný Stránský z necelých dvaceti metrů se přízemní ranou bez přípravy trefil k levé tyči, kam se Čtvrtečka natahoval marně - 3:1. Byl to vskutku povedený premiérový gól osmnáctiletého Stránského, přesně takový, na který fotbalista vzpomíná po zbytek kariéry...

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Douděra, Suchý, Karafiát, Plechatý (31. Jurásek) - Skalák (77. Stránský), Matějovský (77. Dominik Mašek), Dancák, Ladra (60. Ewerton) - Fila (60. Lukáš Mašek), Škoda.

Sestava FK Teplice: Čtvrtečka - Švanda (33. Kodad), Mazuch, Knapík, Chlumecký - Jukl, Mareček (88. Hasil) - Černý, Krunert (70. Ledecký), Moulis (70. Trubač) - Mareš (70. Fortelný).

Góly: 23. Fila, 35. Skalák (z pokutového kopu), 90. Stránský - Mareš

ŽK: Škoda - Chlumecký, Fortelný, trenér Kučera

ČK: Chlumecký (v 85. minutě)

Rozhodčí: Klíma - Antoníček, Leška

Diváků: 2512

Fanshop banner Fanshop banner