Boleslav si pojistila fotbalové talenty
Klub

Boleslav si pojistila fotbalové talenty

Redakce

Osmnáctiletý Vojtěch Stránský a sedmnáctiletý Lukáš Mašek, oba mladoboleslavští odchovanci a ofenzivní perspektivní hráči, podepsali v FK Mladá Boleslav nové profesionální smlouvy s dlouhodobou platností.

„Podpis nových smluv obou hráčů je potvrzením jejich dosavadní práce a také důvěry, kterou v jejich fotbalovou budoucnost vedení Boleslavi má. Vojta Stránský i Lukáš Mašek patří bezesporu mezi nejzajímavější ofenzivní talenty Česka. Oba mají předpoklady pro moderní fotbal, nechybí jim pracovitost i zdravé sebevědomí. Zájem o ně byl v klubech v Česku i v zahraničí, v Boleslavi však udělali maximum pro jejich udržení. Oba hráči dostávají postupně šanci prokázat své kvality v ligových duelech, vedle hráčů typu Marka Matějovského nebo Marka Suchého je pro ně navíc přínosem každý jednotlivý trénink," prohlásil Viktor Kolář ze Sport Investu, jenž zastupuje zájmy obou boleslavských mladíků. „Jsem rád, že se naši odchovanci prosazují v prvoligovém kádru a vzbuzují zájem fotbalových expertů v tuzemsku i zahraničí. Patří za to poděkování našim žákovským i dorosteneckým trenérům, ovšem také Karlu Jarolímovi od dospělého áčka, že podporuje jejich sportovní růst účastí na tréninkové i zápasové činnosti na prvoligové úrovni, a především rodičům obou hráčů za péči a podporu, kterou svým synům věnují," prohlásil prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek.

Vojtěch Stránský se narodil v březnu 2003 v Ostravě, ale s fotbalem začínal v Mnichovohradišťském SK, odkud ve věku staršího žáka přešel do FK Mladá Boleslav. Přes dorostenecká družstva se propracoval už na začátku kalendářního roku 2020 do dospělého prvoligového kádru. V nejvyšší tuzemské lize si dosud připsal šest startů v prvoligových zápasech, tři na jaře 2020 a tři v letošním létě 2021. Ve dvou dorosteneckých kategoriích oblékl čtyřikrát český reprezentační dres. V roce 2019 za U16 ve dvou zápasech jednou skóroval a v roce 2021 za U19 také ve dvou zápasech dal jeden gól. V FK Mladá Boleslav má čerstvou čtyřletou smlouvu s platností do 30. června 2025.

Lukáš Mašek se narodil v květnu 2004 v Mladé Boleslavi a prošel zdejší fotbalovou akademií, z níž se už vyšvihnul do prvoligového kádru dospělých, kam oficiálně patří od léta 2019. V nejvyšší tuzemské lize má již sedm startů a přestože gól zatím nedal, tak se výrazně podepsal na srpnové remíze Mladé Boleslavi proti Pardubicím, když si připsal asistenci při Skalákově vyrovnávací hlavičce. Ve dvou mládežnických kategoriích reprezentoval Česko třiadvacetkrát. Za U15 ve dvanácti zápasech dal pět gólů a za U16 v jedenácti zápasech nastřílel šest gólů. V FK Mladá Boleslav má novou dvouletou smlouvu platnou do 30. června 2023.

Fanshop banner Fanshop banner