Trenér Jarolím: Utkání rozhodly tři momenty
Klub

Trenér Jarolím: Utkání rozhodly tři momenty

Redakce

Mladá Boleslav ve druhé srpnové sobotě předvedla s obhájcem českého titulu pražskou Slavií vyrovnaný souboj, ovšem bez bodové odměny. K výhře Slavii pomohly tři nešťastné situace v prvním dějství. Po přestávce oslabená Boleslav marně dřela do úmoru, zkušený soupeř si darovaný náskok pohlídal a v závěru i navýšil.

„Utkání rozhodly tři momenty. Neuznaná Skalákova branka, Šedův kiks a vyloučení Smrže," shrnul smolnou bilanci utkání FK Mladá Boleslav - SK Slavia Praha 0:2 boleslavský kouč Karel Jarolím.
Když v 19. minutě Skalák v běžeckém souboji přetlačil obránce Oscara a přeloboval brankáře Koláře, uznal sudí Zelinka pro Boleslav gól, ale zanedlouho se nechal zviklat VAR kolegou Fraňkem a dodatečně zrušil regulérní Skalákovu trefu, která by utkání dala zcela jiný ráz, než potom nastal. „Byla tam hra tělem. Hlavní rozhodčí byl nedaleko od té situace a gól uznal. Trend by měl být takový, jako byl na Euru. Takové souboje se nepískají," řekl na pozápasové tiskové konferenci mladoboleslavský trenér Karel Jarolím. „Kdyby to bylo na druhé straně, gól by normálně platil. Víc bych se k tomu nechtěl vyjadřovat," vyjádřil boleslavský stoper Ondřej Karafiát mínění spoluhráčů a většiny diváků v hledišti i u televizních obrazovek. O osmačtyřicet hodin později komise rozhodčích spolupráci hlavního sudího s videoasistentem označila za chybnou a Zelinkovi zarazila na jednou soutěžní utkání pískání. Nespravedlivě neuznaný gól však Boleslavi už nikdo nevrátí...
Ve 36. minutě se boleslavský brankář Šeda nechal školácky nachytat dotírajícím Kuchtou, jenž mu sebral míč a snadno do prázdné branky dal důležitý vedoucí gól Slavie. Šedův poklesek byla o to hrůznější, že podobně jej pokořil ten samý hráč zhruba před čtrnácti kalendářními měsíci (6. června 2020) při utkání v Liberci, za který tehdy Kuchta hrál. „Šeda nás podržel, až když jsme ztráceli. Bohužel se podepsal pod naši porážku," neměl Karel Jarolím slitování.
Než skončil první poločas dostali se u postranní lajny do potyčky boleslavský Vojtěch Smrž a slávistický Ondřej Lingr. Rozhodčí Zelinka boleslavskému halvovi ukázal žlutou kartu, ale po intervenci Fraňka od VARu ji změnil na červenou. Že prvním faulujícím byl slávistický fotbalista, ponechal bez trestu a boleslavského předčasně vykázal ze hry. „Nejdříve tam byla od slávistického hráče nedovolená hra bohužel neodpískaná, ale to Vojtu Smrže neomlouvá, jeho reakce byla nepřiměřená. Byl už nastavený čas prvního poločasu a pro celý druhý to bylo oslabení mužstva," zlobil se boleslavský kouč.
„Do druhého poločasu jsme šli s tím, že budeme spoléhat na nějaký případný protiútok nebo standardní situaci, bohužel se nám to nepovedlo. Druhý inkasovaný gól už byl v podstatě jen kosmetickou úpravou výsledku. Jsem z prohry zklamaný, Slavie v prvním poločase vyloženou šanci neměla," dodal Karel Jarolím s neskrývajícím rozčarováním především z nepovedené první půle.

Fanshop banner Fanshop banner