Tři body za neumdlévající touhu po vítězství
Klub

Tři body za neumdlévající touhu po vítězství

Redakce

Boleslavští nejstarší dorostenci povzbuzení sobotním importem tří bodů z Opavy o čtyři dny později získali další tři body v náročném střetnutí s favorizovanou Slavií. V neúplné tabulce celostátní ligy dorostu U19 poskočili do horní poloviny pořadí.

V prvním poločase měli slávističtí dorostenci mírnou převahu, neboť byli jistější v práci s míčem. Boleslavští pozorně bránili a na dostřel soupeřovy branky se dostávali ojediněle. V 7. minutě první nebezpečnou slávistickou akci zakončil Biegon křížnou střelou těsně mimo boleslavskou branku. V 15. minutě další nepřesné slávistické zakončení pocházelo z Žitného kopačky. Ve 20. minutě po faulu na Kaulfuse trestným kopem z osmnácti metrů Dohalský obstřelil hráčskou zeď, ale soupeřův gólman Dvořák byl u levé tyče připravený. O minutu později boleslavský tlak na slávistickou branku vyvrcholil dvěma slibnými centry, ale ani jedním přesným zakončením. Ve 30. minutě Dohalského trestný kop z pětadvaceti metrů slávistická defenzíva odvrátila. Ve 35. minutě neproměnil boleslavskou šanci Kaulfus, o chvíli později po Malého vniknutí do pražské šestnáctky Kaulfusův pokus o zakončení obránci zblokovali. Nejpovedenější útok předvedli Boleslavští dvě minuty před přestávkou, kdy v přečíslení nejprve Novák přihrál Kaulfusovi a ten dal vlevo Howardovi, jenž tísněn bekem branku netrefil.

Ve druhém poločase se obraz hry z prvního dějství dlouho neměnil. Slávisté byli častěji na soupeřově polovině hřišti a zkoušeli střílet z každé situace, která se k tomu nabízela. Boleslavští se však s přibývajícími minutami čím dál více osmělovali. V 62. minutě na Dohalského dobře rozehraný trestňák za soupeřovu defenzivní linii nedosáhli Král ani Howard. V 71. minutě Malý ztratil míč a slávistický Vorel vystřelil z pětadvaceti metrů do středu branky, kde byl brankář Karmazín. Za dvě minuty Slávie opět zaútočila a akci zakončila hlavičkou, kterou Karmazín jistě zkrotil. V 75. minutě Dohalského přetažený trestňák Král vrátil před branku a Vlček volejem přestřelil slávistickou branku. Neuplynula ani minuta a v závaru před boleslavskou brankou Karmazín vyrazil téměř stoprocentní gólovou střelu.
S blížícím se koncem utkání trenéři obou týmů sáhli opakovaně ke střídání, které se kupodivu projevilo pozitivně na oživení boleslavské hry. A v závěrečné čtvrthodince to dokonce vypadalo, že mají boleslavští mladíci více sil a víry v úspěch. Odměnou jim byla vítězná trefa v poslední možné chvíli. V 77. minutě na hřišti čerstvý Vlček ranou z téměř třiceti metrů zatřásl břevnem slávistické branky. V 84. minutě po Dohalského odraženém trestném kopu okamžité zakončení Nováka gólman Slávie s obtížemi jen vyrazil a Vlčkova zblokovaná dorážka vynesla Boleslavi rohový kop, po jehož rozehrání už k přímému ohrožení branky nedošlo. Když se završila devadesátá minuta, boleslavští dorostenci se chovali, jako kdyby o tom nevěděli a nadále neúnavně atakovali soupeřovu branku.
Ve druhé přesčasové minutě se po autovém vhazování Howard probil do slávistické šestnáctky a od koncové lajny přes marně dotírajícího beka odcentroval. U bližší tyče soupeřovy branky byl o sekundu dříve, než gólman Dvořák, boleslavský střídající hráč Tomáš Gregor a svůj pouhý pětiminutový pobyt na hrací ploše završil důraznou hlavičkou do slávistické branky - 1:0.

„Fungovala nám většina herních principů, které jsme si nastavili před utkáním. V obranné fázi jsme hráli organizovaně a obětavě, v útočné fázi nám sice chybělo více klidu a kvality v kombinaci, vše jsme však vynahradili ochotou podstupovat osobní souboje. Jsme moc rádi, že se nám povedlo udržet čisté konto a pomyslnou třešničkou na dortu byl gól vstřelený v závěru utkání. Jsme nadšení, že se nám podařilo utkání vyhrát," jásal spolu se svými svěřenci boleslavský trenér Marek Maňas.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Karmazín - Tvrdý, Král, König, Fořt - Brejcha (68. Šoufek), Dohalský - Malý (73. Vlček), Kaulfus, Milan Novák (86. Gregor) - Howard.

Sestava SK Slavia Praha U19: Dvořák - Sebastian Novák, Behenský, Beránek, Obadal - Žitný, Šimeček (89. Kričfaluši) - Jinoch (65. Zapletal), Vorel (78. David Novák), Kašpírek (65. Trédl) - Biegon (65. Jelínek).

Gól: 90. Gregor

ŽK: Tvrdý, Gregor

Rozhodčí: Arnošt - Matějček, Nejedlo

Fanshop banner Fanshop banner