Góly stříleli velezkušený Zahustel a uzdravený talent Pech
Klub

Góly stříleli velezkušený Zahustel a uzdravený talent Pech

Redakce

Béčko ve třetím mistrovském utkání skupiny B České fotbalové ligy podruhé v aktuální sezóně remizovalo a připsalo si tak jeden bod ke čtyřem získaným v předchozích dvou zápasech výhrou v Hradci a domácí remízou s Chlumcem.

V úmorném srpnovém vedru po náročné tříhodinové cestě z Pojizeří do podhůří Orlických hor boleslavští fotbalisté ve střetnutí s nepříjemným soupeřem měli po většinu času hru pod kontrolou, ačkoliv třikrát inkasovali po chybičkách z mladické nezkušenosti. Soupeř byl důraznější v osobních soubojích, ale hrozil jen z ojedinělých ataků.
Už v úvodní minutě Boleslavští vybojovali první rohový kop a zanedlouho ve 4. minutě standardní situaci, která skončila dalším rohem, bohužel opět bez úspěšné koncovky.
V 7. minutě první ústeckoorlický útok vyvrcholil centrem z pravé strany, který boleslavský obránce Velička nepovedeným odkopem nasměroval do vlastní branky - 1:0.
Boleslavští okamžitě reagovali ofenzivní aktivitou. V 11. minutě Mužík individuální průnik zakončil střelou z úhlu, se kterou si gólman Šmíd poradil pouze za cenu dalšího rohu v boleslavský prospěch.
Ve 12. minutě rychlý boleslavský útok završil po Mužíkově přihrávce Zahustel doklepnutím míče do ústeckoorlické sítě - 1:1.
Nerozhodné skóre vydrželo jen dvě minuty.
Ve 14. minutě po zbytečné boleslavské ztrátě míče ve středu hřiště soupeř rychlým autovým vhazováním založil útočnou akci, v jejímž finále Vošlajer vrátil Ústí nad Orlicí vedení - 2:1.
Ve zbývajícím průběhu prvního poločasu měli míč v držení většinou boleslavští fotbalisté, ale do přestávky gól nedali. Blízko úspěchu byl ve 27. minutě Mužík, jenž ze slibné pozice pálil nad branku.

Ve druhém poločase pokračovali Boleslavští v aktivní hře a udržovali si tak herní převahu. Ve 49. minutě po Majerově přihrávce neuspěl v další vyložené šanci Mužík.
V 64. minutě Majerův rohový kop Zahustel usměrnil hlavou do soupeřovy branky a vyrovnal na 2:2.
V 73. minutě Majerovu nádhernou kolmici Pech zpracoval a využil ke vstřelení vedoucího gólu - 2:3.

Radost z vedení a naděje z venkovního tříbodového zisku vydržela boleslavskému týmu jen pár minut.
V 76. minutě Ústí nad Orlicí zaútočilo z levé strany a po centru následovalo zakončení z pár metrů, které boleslavský gólman Lichtenberg vyrazil, ale následné Hynkově dorážce už nezabránil - 3:3.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Lichtenberg - Vlk, Velička (46. Komárek), Bejbl, Leitl - Zahustel, Hönig, Majer, Snížek (46. Slabyhoud), Pech - Mužík (90. Moravčík). Na lavičce byli ještě připravení hráči Tichý, Kohout, Plucha a brankář Burgert.

Sestava TJ Jiskra Ústí nad Orlicí: Šmíd - Falta (46. Špatenka), Chleboun, Koukola, Langer, Mayer (58. Hynek), Ptáček, Souček, Tichý (72. Galus), Vošlajer (58. Novotný), Vymětalík (90. Skalický)

Góly: 6. Velička (vlastní), 13. Vošlajer, 76. Hynek - 11. a 65. Zahustel, 73. Pech.

ŽK: Langer, Vymětalík - Majer.

Rozhodčí: Zadinová - Zoufalý, Braun

Diváků: 150

Fanshop banner Fanshop banner