Po nešťastném poločase už mistra nepřemohli
Klub

Po nešťastném poločase už mistra nepřemohli

Redakce

Boleslavští v nesmírně náročném a bohužel neúspěšném boji podlehli mistrovské Slavii, když hořce doplatili na kiks brankáře Šedy a nedisciplinovanost Smrže, po jehož vyloučení celý druhý poločas hráli v oslabení. Boleslav prohrála po jedenácté v řadě se Slavií, která tak svoji sérii ligové neporazitelnosti protáhla na devětačtyřicet utkání.

První poločas byl pro Mladou Boleslav velmi nešťastný. V úvodních minutách působili slávističtí hráči sebevědoměji v práci s míčem a Boleslavští spoléhali na nakopávané pasy. V 8. minutě Masopust obehrál váhajícího Preislera a po jeho přihrávce Kuchta z deseti metrů vysoko překopl Šedovu branku. O dvě minuty později na druhé straně hřiště se po narážečce se Škodou ocitl ve velké šanci Skalák a jeho zakončení odrazem od brankáře Koláře přeskočilo opuštěnou branku. V 15. minutě po Stanciově kolmici do boleslavského vápna Kuchta vystřelil do připraveného Šedy.
V 19. minutě si Skalák zpracoval oblouček za soupeřovou obranou, přetlačil beka Oscara a úspěšným lobem přes vybíhajícího Koláře skóroval. Rozhodčí Zelinka však po výzvě VAR a shlédnutí videa gól pro Boleslav neuznal kvůli domnělému útočnému faulu střílejícího Skaláka.
Ve 23. minutě první slávistický roh rozehrál Masopust a hlavičkující Sima přestřelil boleslavskou branku. V příští minutě po Masopustově přízemním centru Lingr u bližší tyče bez přípravy mířil těsně nad Šedovu branku.
Ve 36. minutě předvedl boleslavský brankář Šeda repliku kiksu z nedávného utkání v Liberci. Tehdy liberecký útočník Kuchta zablokoval bohorovně váhajícímu Šedovi míč a skóroval do prázdné branky, tentokrát Kuchta ve slávistickém dresu opět srazil otálejícímu Šedovi odkop a do prázdné branky dal velmi důležitý vedoucí gól - 0:1.
Ve 41. minutě Skalákův trestný kop z hranice šestnáctky obletěl hráčskou zeď a soupeřovu branku minul o půl metru. V závěru poločasu po potyčce s Lingrem u levé postranní lajny rozhodčí Zelinka ukázal Smržovi nejprve žlutou a po intervenci kolegů od VAR dodatečně červenou. Oslabený a zaskočený boleslavský tým v tříminutovém nastavení zdárně odolal soupeřově tlaku.

Druhý poločas byl ve znamení neúnavné snahy boleslavských hráčů zvrátit nešťastný vývoj utkání. Slávisté s vědomím těsného vedení čekali na boleslavské chyby a spoléhali na brejky, které v jejich provedení byly opravdu nebezpečné. Pět minut po změně stran Šeda pádem pod nohy Traoreho zmařil slávistickou šanci. V následujících pěti minutách nejprve Boleslavští nevyužili dva slepené rohy a po nich podobně Slavia promarnila dva krátce po sobě následující rohové kopy. V 62. minutě Šeda chytil dvě tvrdá soupeřova zakončení, nejprve vychytal Traoreho a vzápětí Simu. V 63. minutě Schranz přestřelil boleslavskou branku. V 72. minutě Stránský sice utekl Oscarovi, ale jeho přihrávka před branku postrádala adresáta. Vzápětí na opačné straně hřiště Tecl střelou podle neúspěšně se natahujícího Šedy minul branku. V závěrečné čtvrthodince se Boleslavští vydali ze všech svých sil a nebylo vůbec znát, že mají ve hře o jednoho chlapa méně. Deset minut před koncem Šeda vychytal Stancia.
V 83. minutě předvedla Slavia poslední ze série brejků, tentokrát v jeho finále Schranz se štěstím prostřelil Šedu - 0:2.
Boleslavskou jiskřičku naděje skoro vykřesal v 88. minutě po Matějovského obloučku za obranu Douděra, ale slávistickou branku netrefil. Ve čtyřminutovém nastavení si Slavia uhájila tříbodový zisk a celkově 49. ligové vítězství v nepřetržité řadě.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Douděra, Suchý, Karafiát, Preisler (60. Plechatý) - Dancák, Smrž - Skalák (71. Matějovský), Lukáš Mašek (71. Stránský), Ewerton (60. Ladra) - Škoda (60. Fila).

Sestava SK Slavia Praha: Kolář - Ekpai , Kúdela, Zima, Oscar - Traoré (84. Hromada), Lingr (58. Schranz) - Masopust (77. Holeš), Stanciu, Sima (77. Madsen) - Kuchta (58. Tecl).

Góly: 38. Kuchta, 83. Schranz

ŽK: Plechatý - Kúdela, Hromada

ČK: Smrž (FKMB) ve 45. minutě

Rozhodčí: Zelinka - Mokrusch, Hrabovský

Diváků: 3712

Fanshop banner Fanshop banner