Devatenáctiletí jsou po dvou zápasech bez bodů
Klub

Devatenáctiletí jsou po dvou zápasech bez bodů

Redakce

Boleslavští devatenáctiletí dorostenci prohráli se stejně starými ostravskými dorostenci v prvním domácím mistrovském utkání nové sezóny. Po úvodních dvou kolech ročníku 2021-22 jsou bez jediného bodu třetí od konce šestnáctičlenné tabulky celostátní ligy U19.

Do utkání boleslavští dorostenci nevstoupili dobře. První gól inkasovali už v 5 minutě. V poslední čtvrthodince před přestávkou Ostravští dvěma dalšími góly navýšili své vedení na rozdíl rozhodující pro další vývoj. Ani zlepšený výkon boleslavských hráčů ve druhém poločase už prohře nezabránil. Čtvrtý gól inkasovali krátce před koncem z pokutového kopu.

Mladoboleslavský trenér Marek Maňas byl nespokojený s prvním poločasem a střeleckou nemohoucností: „Jsme zklamaní hlavně z průběhu první poloviny utkání a z toho, že se nám nepovedlo v celém zápase vstřelit branku, i když jsme si vytvořili několik příležitosti. Soupeř byl velmi kvalitní a efektivní v koncovce, naopak my jsme v obranné činnosti zaostávali."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Karmazín - Tvrdý, Král, Vostřel, König - Zedníček (62. Kaulfus), Brejcha (76. Šoufek) - Vlček (46. Malý) Dohalský, Novák(62. Gregor) - Howard (86. Strnad).

Sestava FC Baník Ostrava U19: Hrubý - Dedek, Temel, Macej (46. Kollek) - Jiříček, Levčík (59. Obuch), Šín, Nevřela (50. Michlík) - Guzik (77. Sekanina), Holub, Šmiga (59. Šudák).

Góly: 5. a 30. Šmiga, 41. Levčík, 86. Holub (z pokutového kopu)

ŽK: Vostřel - Holub, Sekanina, Obuch

Rozhodčí: Slavíček - Lafek, Louda

Fanshop banner Fanshop banner