Boleslav postrádala proti Pardubicím kvalitu a důraz v ofenzívě
Klub

Boleslav postrádala proti Pardubicím kvalitu a důraz v ofenzívě

Redakce

Ve třetím ligovém kole narazil tým FK Mladá Boleslav na velmi houževnatého a takticky dobře připraveného protivníka, což v případě pardubického mužstva nebylo překvapení. Pro zisk více než jednoho bodu za remízu Boleslavi scházela kvalitnější ofenzivní činnost, mínil bezprostředně po utkání trenér Karel Jarolím.

„Celou první půli a částečně i v druhé, kromě situace, ze které jsem dali gól, nám kolem šestnáctky scházela patřičná kvalita. Soupeř nám centry stíhal zblokovat, nebo naši střelci trefovali prvního bránícího hráče. Při gólu, který jsme inkasovali, jsme nechali moc otevřený střed hřiště. Podařilo se nám vyrovnat díky střídání, protože dva na hřišti čerství hráči se podíleli na vyrovnávacím gólu. Chybělo nám v ofenzívě více kvality a možná v některých momentech i důrazu. Pardubice se na nás velmi dobře takticky připravily. Proti jejich zhuštěné obraně nebylo snadné se prosadit. S remízou spokojený samozřejmě nejsem, protože jsme chtěli získat tři body," zhodnotil utkání FK Mladá Boleslav - FK Pardubice 1:1 mladoboleslavský trenér Karel Jarolím, který se sice před necelými pětašedesáti lety narodil v Čáslavi a s fotbalem začal v TJ Spartak Třemošnice, odkud přestoupil nejprve do TJ Spartak Žleby, ovšem potom jako patnáctiletý přešel do TJ VCHZ Pardubice a v pardubickém dresu kopal až do roku 1977, kdy odešel do pražské Slavie.

Devětadvacetiletý ofenzivní hráč Mladé Boleslavi Jiří Skalák je dokonce pardubickým rodákem, který ve svých šesti letech začínal s fotbalem ve Spartaku Sezemice a později hrál za žáky Slovanu Pardubice, odkud v roce 2007 přestoupil do pražské Sparty. S trenérem Jarolímem se shodli, že Pardubice nejsou jednoduchý soupeř. „Byl to těžký zápas, Pardubice hrály z dobrého bloku kompaktně a agresivně, podali dobrý týmový výkon. Hrozně těžko jsme se do jejich obrany dostávali středem. Museli jsem hrát do lajny, odkud nám tentokrát centry moc nelítaly. Pardubice hrozily z brejků a jeden jim vyšel, proto jsme bohužel první poločas prohráli. Ve druhém jsme byli lepší a soupeři došly síly, takže na jejich polovině bylo více prostoru a dalo se více hrát, je škoda, že jsme dali jenom jeden gól a odvezli si pouze jeden bod," řekl Jiří Skalák, jehož vyrovnávací trefa čtvrt hodiny před koncem byla celkově třináctým ligovým gólem v mladoboleslavském dresu, ovšem teprve prvním gólovým zápisem do tuzemské prvoligové statistiky po jeho únorovém návratu z Anglie do Mladé Boleslavi, za kterou v letošní letní přípravě třikrát skóroval z pokutových kopů.

Fanshop banner Fanshop banner