Béčko dvakrát vedlo, přesto nevyhrálo
Klub

Béčko dvakrát vedlo, přesto nevyhrálo

Redakce

Po dvou odehraných kolech skupiny B České fotbalové ligy je ze šestnácti účastníků už jenom pět neporažených. Patří mezi ně oba týmy z nedělního střetnutí na mladoboleslavském hřišti.

Z první útočné akce už ve 2. minutě Boleslavští zahrozili kombinací, kdy míč putoval od Vlka přes Majera k Zahustelovi, jenž vystřelil těsně nad chlumeckou branku. Chlumečtí opětovali útokem ve 4. minutě a Žahourkovu střelu vytěsnil boleslavský gólman Lichtenberg mimo brankovou konstrukci za cenu rohového kopu.
Ve 12. minutě povedená boleslavská akce po levé straně vyvrcholila Leitlovým centrem a úspěšně skončila Zahustelovou hlavičkou - 1:0.
Ve 21. minutě Lichtenberg chytil střelu v závěru nebezpečné soupeřovy akce a následovala pasáž, kdy měli Chlumečtí mírnou herní převahu. Ve 33. minutě chlumecký Labík spálil vyloženou gólovou šanci na vyrovnání. O pět minut později po hezké boleslavské kombinaci s finální přihrávkou Höniga nastřelil Leitl tyč chlumecké branky.
Ve 43. minutě po rychle rozehrané chlumecké standardní situaci trestuhodně neuhlídaný Žahourek srovnal na 1:1.

Druhý poločas začali Boleslavští opět výborně a hned ve 47. minutě se po nádherné spolupráci Vlka, Mužíka a Zahustela ujali podruhé v tomto duelu vedení brankou Höniga - 2:1.
V následujících minutách se na hřišti přiostřilo. Střeleckých příležitostí bylo také dost. V 55. minutě neproměnil slibnou brejkovou šanci boleslavský Mužík, za necelých pět minut na opačné straně hřiště zlikvidoval Lichtenberg nebezpečnou hlavičku Bastina a v 66. minutě na dvakrát střelu ze střední vzdálenosti. V 68. minutě běžela boleslavská dvojice Hönig s Mužíkem proti jednomu protivníkově obránci, ale Mužík si míč předkopnul tak daleko, že chlumecký gólman šanci snadno zmařil.
V 82. minutě po náhodném centru Jarkovského a chybě boleslavské obrany Krčál zakončením z pár metrů vyrovnal na 2:2.
Chlumečtí se navíc přičiněním nepříliš přesného rozhodčího Plzáka dostali k šanci na tříbodový zisk. V 89. minutě pokutový kop přísně nařízený za Bejblovu nastřelenou ruka u těla poslal chlumecký Tomáš Labík do břevna Lichtenbergovy branky.
Konečná remíza je pro boleslavské béčko, které je po dvou mistrovských zápasech na čtvrté příčce pořadí skupiny B ČFL, domácí ztrátou, pro chlumecké fotbalisty, kteří jsou v tabulce dvanáctí, to byl teprve druhý bod za druhý nerozhodný zápas nové mistrovské sezóny.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Lichtenberg - Vlk, Rulc, Bejbl, Leitl - Zahustel, Majer, Hönig, Snížek, Moravčík - Mužík. Na střídání, ke kterému nedošlo, byli připravení hráči Tichý, Kohout, Plucha, Komárek, Velička a brankář Karmazín.

Sestava FK Chlumec nad Cidlinou: Petr - Kopáč, Finěk (90. Pánek), Jarkovský, Žahourek - Krčál, Samko, Holec, Jan Labík (81. Novotný) - Tomáš Labík, Bastin.

Góly: 12. Zahustel, 47. Hönig - 44. Jan Labík, 82. Krčál

ŽK: J. Labík

Rozhodčí: Plzák - Krupka, Kyncl

Diváků: 114

Fanshop banner Fanshop banner