Remíza se soupeřem, kterého většinu zápasu přehrávali
Klub

Remíza se soupeřem, kterého většinu zápasu přehrávali

Redakce

Utkání třetího ligového kola se hrálo ve vršovickém Ďolíčku, kde mají pardubičtí fotbalisté již druhým rokem přechodně domácí hřiště, neboť jejich vlastní se přestavuje, aby splnilo prvoligové požadavky. Boleslavští po prohraném poločase sice vyrovnali, ale vítězný gól nepřidali, přestože měli značnou herní převahu a slibné střelecké příležitosti.

První poločas odehráli boleslavští fotbalisté většinou na polovině soupeře a přesto ho prohráli. V úvodní desetiminutovce si s Ladrovým pasem za pardubickou obranu poradil gólman Markovič a na Preislerův centr nedosáhl Škoda hlavou jen o pár centimetrů, na opačné straně hřiště dva pardubické ataky završené vždy Caduovými centry odvrátil Suchý. V 16. minutě po Dancákově přihrávce Fila z úhlu nastřelil gólmana. O pět minut později na Preislerův centr naskakoval na malém vápně Škoda, ale brankář Markovič byl úspěšnější. Ve 26. minutě se Preisler prokličkoval do soupeřovy šestnáctky a individuální průnik zakončil střelou nad branku. Ve 28. minutě Čelůstkou rozehraný trestňák Černý hlavou nasměroval do středu boleslavské branky, kde byl připravený Šeda. Optická převaha a dva rohové kopy (soupeř před přestávkou nekopal ani jeden) nebyly Boleslavi nic platné, když její defenzíva nezvládla pardubickou jednoduchou akci středem.
Ve 38. minutě Pradubičtí předvedli svižnou kombinaci završenou Beranovou kolmicí na rozběhnutého Kostku a ten sám proti boleslavskému brankáři nekompromisně Šedu prostřelil - 1:0.
Po obdrženém gólu působili Boleslavští zbylé minuty do poločasové pauzy zakřiknutě a čelili sérii protivníkových ataků. První dějství skončilo Ladrovou nepřesnou střelou.

Do druhého poločasu přišli Boleslavští se zřejmým úmyslem dorovnat ztrátu. Ačkoliv měli řadu standardních situací, s efektivním zakončením byli na štíru. Pardubičtí sice v pár minutách po změně stran kopali dva rohy, ale bez mimořádného nebezpečí pro Šedu. V 59. minutě si Dancákovu přihrávku Škoda zpracoval na hranici soupeřovy šestnáctky a z otočky nastřelil levou tyč pardubické branky, kam míči pomohl lehkou tečí gólman Markovič. V 67. minutě za Matějovského pasem sprintoval čerstvý Lukáš Mašek, rychlejší však byl gólman Markovič, který však míč odehrál pouze ke Skalákovi, jenž ve snaze trefil opuštěnou branku zamířil těsně nad břevno. V 74. minutě Kostka prokličkoval do boleslavského vápna, ale jeho zakončení bylo hodně nepřesné. To na druhé straně boleslavská akce skončila přesněji.
V 75. minutě Boleslavští předvedli svižný atak podle pravé čáry, odkud Douděra povedeně odcentroval a i když v záklonu hlavičkující Lukáš Mašek neskóroval, tak Skalák dorážkou z malého vápna již byl úspěšný - 1:1.
Od vyrovnávací trefy po zbytek zápasu Boleslavští zcela ovládli dění na hrací ploše. Neúnavně útočili a na dlouhé minuty pardubického protivníka zatlačili do jeho šestnáctky. Nejblíže vítěznému gólu byl v 85. minutě Preisler trestným kopem z necelých pětadvaceti metrů, ale jen o centimetry minul pravý horní růžek branky. Boleslavští sice udrželi v krátké historii soupeření s Pardubicemi neporazitelnost, ale měli jistě na víc, než na jeden bod za remízu...

Sestava FK Pardubice: Markovič - Cadu, Čihák, Toml, Čelůstka - Tischler, Beran (85. Huf), Solil, Červ (71. Sláma), Kostka (85. Halász) - Černý (56. Chytil).

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Douděra, Suchý, Karafiát, Preisler - Ladra (75. Stránský), Matějovský (75. Smrž), Dancák, Ewerton (62. Skalák) - Fila (62. Lukáš Mašek), Škoda.

Góly: 38. Kostka - 75. Skalák

ŽK: Cadu, Toml, Tischler - Dancák, Suchý

Rozhodčí: Ginzel - Mokrusch, Kubr

Diváků: 922

Fanshop banner Fanshop banner