První tři body trefil Jurásek
Klub

První tři body trefil Jurásek

Redakce

Boleslavské béčko v první srpnové neděli vstoupilo do mistrovské sezóny těsným vítězstvím nad tradičním východočeským soupeřem na hřišti hradecké Slavie. Jediným gólem utkání rozhodl David Jurásek, jenž už v letní přípravě za boleslavské prvoligové áčko dvakrát skóroval.

Utkání začali lépe mladoboleslavští fotbalisté. Brzo dali gól, který se v dalším průběhu ukázal být jediným a tudíž vítězným.
Ve 4. minutě Zahustel z pravé strany posadil přesný centr na hlavu Juráska a ten zamířil do šibenice mimo dosah hradeckého brankáře - 0:1.
Hradečtí odpověděli až ve 13. minutě, kdy se blýskl Kateřiňák povedenou střelou k tyči, odkud ji brankář Šerák vyrazil na rohový kop. Pohledná hra Boleslavských trvala necelých dvacet minut. V 17. minutě však Majer ztratil míč a i když nabídnutou šanci Hradečtí nevyužili, tak od té chvíle měli mírně navrch. V největší příležitost k vyrovnání se ocitl Záviška, ale Šerák ji výborným zákrokem zlikvidoval. V poslední minutě poločasu boleslavskou šanci po Vlkově střela spálil Stránský.

Druhý poločas otevřela po Hönigově centru šance Zahustela, jehož hlavička těsně minula hradeckou branku. V následujících minutách měli Hradečtí mírnou převahu, všechny jejich dobré příležitosti však zmařil výtečný gólman Šerák, který byl vždy na správném místě. Boleslavští ze svých ojedinělých útočných akcí vytěžili jen dvě nadějné příležitosti. První z nich v 53. minutě nevyužil Hönig a o deset minut později zůstaly bez gólového úspěchu i dva slepené rohové kopy. Poslední hradeckou příležitost k vyrovnání zlikvidoval v nastaveném čase bezchybný Šerák, jenž zdařile čelil opakovaným nebezpečným střelám z bezprostřední blízkosti.

Sestava FC Hradec Králové B: Brát - Harazim (77. Firbacher), Baloun, Záviška, Vobejda (50. Hlaváč) - Bičiště, Kadrnas, Kateřiňák (84. Jonáš), Kejř - Novotný, Čech.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Šerák - Vlk, Plechatý, Bejbl, Jurásek - Zahustel, Majer (84. Rulc), Hönig, Moravčík (59. Leitl) - Lukáš Mašek (72. Snížek), Stránský (72. Slabyhoud). Připraveni ještě byli hráči Novotný, Velička a brankář Lichtenberg.

Gól: 4. Jurásek

ŽK: Kadrdas, Kateřiňák, Novotný, Čech - Majer

Rozhodčí: Kvítek - Cihlář, Pekař

Fanshop banner Fanshop banner