S jasnou výhrou nad Jabloncem je v Boleslavi spokojenost
Klub

S jasnou výhrou nad Jabloncem je v Boleslavi spokojenost

Redakce

Pro Mladou Boleslav byl Jablonec vždy velmi respektovaný soupeř, střetnutí s ním měla a mají příchuť derby vzhledem k téměř zeměpisnému sousedství, jež od stadionu ke stadionu dělá necelých padesát kilometrů. Pochopitelně s opravdovým sousedem Libercem se míra rivality srovnat nedá, ale jsou tu z minulosti i další nezapomenutelné aspekty...

Se střetnutím z letošní poslední červencové soboty Boleslav s Jabloncem hrály o prvoligové body celkem pětatřicetkrát. A boleslavští fotbalisté byli výrazně úspěšnější. Výhrou 3:0 zopakovali předchozí dvě podobně rekordní výhry. Poprvé Boleslav vyhrála 3:0 doma 12. května 2012, podruhé 16. září 2018 v Jablonci a do třetice 31. července 2021. Nikdy jindy takový rozdíl ve skóre těchto soupeřů větší nebyl.
„S výsledkem tři nula nemůže být jinak, než velká spokojenost," zářil boleslavský trenér Karel Jarolím. „Důležitý moment byl za stavu nula nula, kdy nás Honza Šeda podržel při Doležalově šanci. Kdyby se Jablonec dostal do vedení, byl by průběh utkání jiný, ale nestalo se tak. Potom jsme hru ovládli, dali dva góly a měli i další šance, přesto jsme hráče upozorňovali, aby do druhého poločasu vstoupili aktivně a nedali Jablonci šanci na kontaktní gól. Řekl bych, že jsme nevstoupili špatně do druhé půle, ale vykolejily nás zbytečné ztráty, a když se Jablonec čím dál častěji dostával do hry, reagovali jsem střídáním, potom se naše hra zlepšila a měli jsme i další šance. Že jsme je nedali při vítězství tři nula tolik nevadí, ale v jiném zápase s nimi musíme nakládat lépe, než proti Jablonci. Jsem rád, že jsme si brzy vytvořili dvougólový náskok a potom ještě jeden gól přidali. Kluci podali opravdu týmový výkon s patřičnou kvalitou," dodal Karel Jarolím, který autora dvou gólů Milana Škodu označil za velkého profíka. „Prokázal, že umí góly dávat a má pro nás velký význam."
Milan Škoda ve dvou letních ligových zápasech za Mladou Boleslav třikrát skóroval a proti Jablonci měl blízko k hattricku. „První poločas byl z naší strany dobrý, věděli jsme, že v druhém do toho Jablonec trochu šlápne a nebude to pro nás nic lehkého. Ale i když nás chvilkami zatlačil, snažili jsem se stále hrát naši hru. Třetí gól nás uklidnil a zbytek utkání jsem měli už pod kontrolou," pochvaloval si Milan Škoda průběh vítězného utkání.
Boleslavskou dominanci potvrdil i jeden z nejzkušenějších jabloneckých fotbalistů Jan Krob: „Prvních deset minut do prvního gólu jsme spíše hráli my a měli tam i první šanci zápasu, ale první obdržený gól nás malinko nalomil, druhý nás už položil a do zápasu jsme se zpátky nedostali. Potom už byl na hřišti jenom jeden mančaft. Ještě můžeme poděkovat brankáři Hanušovi, že jsme dostali jenom tři góly, nejméně další tři chytil."
Jablonecký kouč Petr Rada nerad přiznal, že nepříznivý vývoj úvodní patnáctiminutovky jeho tým zmrazil. „První šanci jsem měli Doležalem, ale Šeda ji vychytal, potom individuálními chybami a špatným postavením jsme si prakticky dali dva góly vlastní, navíc nás zachránil v další situaci boleslavský ofsajd. Špatným postavením záložníků jsme sami sebe dostávali pod tlak a že jsme v patnácté minutě prohrávali nula dva, bylo hodně nepříjemné. Když jsme se v závěru chytali přejít na tříobráncový systém, inkasovali jsem třetí gól ze standardní situace. Za stavu tři nula bylo po zápase. Boleslavi jsme se nevyrovnali v pohybu, nasazení a v klidu na balonu," mínil Petr Rada.

Statistika se započítáním jasné výhry 3:0 ze soboty 31. července 2021: Boleslav s Jabloncem se dosud střetly pětatřicetkrát o prvoligové body. Boleslav vyhrála patnáctkrát, Jablonec vyhrál devětkrát a s nerozhodným výsledkem se týmy rozešly jedenáctkrát. Celkový poměr gólů je 48:34 v boleslavský prospěch. Z osmnácti vzájemných utkání na mladoboleslavském trávníku domácí Boleslav vyhrála devětkrát, remizovala pětkrát a prohrála čtyřikrát s celkovým skóre 29:16.

Fanshop banner Fanshop banner