Píchal přišel z Prostějova na roční hostování
Klub

Píchal přišel z Prostějova na roční hostování

Redakce

Perspektivní záložník David Píchal z druholigového 1. SK Prostějov absolvoval v FK Mladá Boleslav kompletní letní přípravu a s vedením klubu se dohodl na ročním hostování s opcí na případný přestup.

Dvacetiletý ofenzivní talent David Píchal je odchovancem prostějovského fotbalového klubu, v jehož dresu hraje již od svých šestnácti let za dospělé áčko. Ve čtyřech soutěžních ročnících v období 2016-21 v druhé nejvyšší tuzemské lize v 79 zápasech devětkrát skóroval. Když na jeden ročník 2017-18 sestoupil Prostějov do MSFL, tak Daniel Píchal v devatenácti třetiligových zápasech třikrát skóroval.
Svůj talent prokázal také ve čtyřiceti reprezentačních startech v šesti mládežnických kategoriích. Česko postupně reprezentoval čtyřikrát v U15 (1 gól), čtrnáctkrát v U16 (3 góly), dvanáctkrát v U17 (1 gól), dvakrát v U18, šestkrát v U19 (1 gól) a dvakrát v U20.
V Mladé Boleslavi by se rád prosadil do dospělého áčka a absolvoval premiéru v nejvyšší tuzemské lize. Proto podepsal smlouvu na roční hostování s opcí pro případný přestup, která má platnost do 30. června 2022.
„V Prostějově mně končila smlouva a můj manažer pan Paska navrhl, že by bylo dobré moji kariéru posunout z druhé ligy, kde se mi docela herně dařilo, i když statistiky jsem mimořádné neměl, jen čtyři góly a tři asistentce," uvedl David Píchal, jenž přestup do Mladé Boleslavi a šanci probojovat se do prvoligového kádru vnímá jako velkou osobní výzvu, po kterých touží každý mladý fotbalista.
V aktuální letní přípravě jej mladoboleslavský trenér Karel Jarolím nasadil do všech sedmi zápasů a David Píchal jednou skóroval, když na začátku července po narážečce s Douděrou tvrdě a přesně zamířil k levé tyči příbramské branky. Tréninkové jednotky zvládl všechny, i když patřily k těm náročnějším, jaké ve své kariéře poznal. „Dosud jsem zažil dvě opravdu těžké přípravy, a to pod panem Jarolímem a panem Šustrem," prozradil David Píchal a naznačil, že jej příjemně překvapila atmosféra v mladoboleslavském mužstvu. „V kabině jsou všichni v pohodě, je trochu jiná, než moravská kabina, protože jsou tady všichni vstřícnější. A protože je tady se mnou kamarád z Prostějova, se kterým se znám mnoho let, tak bylo lehčí se s novým prostředím srovnat," dodal perspektivní novic v mladoboleslavské ofenzívě.

Fanshop banner Fanshop banner