Ve vyrovnaném duelu skórovali až v závěrečných minutách
Klub

Ve vyrovnaném duelu skórovali až v závěrečných minutách

Redakce

Přípravné utkání proti libereckým dorostencům skončilo remízou. Severočeši vedli potrestáním dvou zaváhání protivníkovy defenzívy. Boleslavští více než hodinu neproměňovali své střelecké příležitosti a skórovali až v závěrečné čtvrthodince. Kdyby byli efektivnější v zakončení, mohli i zvítězit.

Do utkání vstoupili na hřišti v areálu domácí fotbalové akademie Boleslavští aktivněji. V 18. minutě gólovou boleslavskou akci začal Vlček vrácením míče od zadní lajny do šestnáctky soupeře a po Dohalského přihrávce Štěrba střílel mimo. Ve 23. minutě zakončil Howard boleslavskou akci nepřesnou střelou. Ve 38. minutě akce Slovanu po pravé straně vyvrcholila centrem do šestnáctky a hlavičkou nad boleslavskou branku. V závěrečné minutě prvního poločasu zaútočili liberečtí dorostenci zprava a Štěrba centr před boleslavskou branku nepustil za cenu rohu.
Ve 45. minutě Liberečtí rozehráli rohový kop centrem do boleslavské šestnáctky a Kočka hlavou překonal gólmana Karmazína - 0:1.
V závěru poločasu ještě Howard střílel zpoza liberecké šestnáctky vysoko nad branku.

V úvodu druhé poloviny utkání nedotáhl Howard dvě akce ke gólovému zakončení a zanedlouho Liberečtí zvýšili své vedení.
V 55. minutě boleslavskou ztrátu míče ve vlastní šestnáctce potrestal Schober druhým libereckým gólem - 0:2.
V 61. minutě šel Malý zprava přes vyběhnuvšího libereckého gólmana a z úhlu přihrál před libereckou branku, míč stihl ukopnout jeden z libereckých obránců. V 64. minutě rozehrál Dohalský boleslavskou standardku zleva centrem do liberecké šestnáctky a ve střetu s Vostřelem se zranil severočeský gólman. V 70. minutě Boleslavští naštěstí zblokovali liberecké zakončení po chybné rozehrávce Krále. V 74. minutě Boleslavští neproměnili dvě tutovky. Nejprve Dohalský v závěru sólové akce přeloboval nejen gólmana, ale i jeho branku. Hned nato nepřekonal libereckého gólmana ani Zedníček.
V 75. minutě byl Dohalský v průniku do liberecké šestnáctky faulován a nařízenou penaltu i sám jistě proměnil - 1:2.
V 85. minutě se Malý v samostatném úniku neúspěšně pokusil přehodit libereckého gólmana. Boleslavští pokračovali v náporu. V 87. minutě předvedl Howard příliš slabé zakončení. Až teprve v předposlední minutě boleslavští dorostenci nepříznivé skóre alespoň dorovnali.
V 88. minutě se Dohalský sám proti libereckému gólmanovi nemýlil a vyrovnal stav utkání na 2:2
.

Trenéra mladoboleslavských dorostenců Marek Maňas po utkání řekl: „Dnes se nám v utkání hlavně technicky nedařilo, zlobila nás technika s míčem, ztráceli jsme jednoduché přihrávky a náš pohyb v útočné fázi nebyl ideální, proto nám vázla celá kombinační hra. I přesto zaslouží náš tým pochvalu za to, jak tvrdě pracoval a snažil se o vyrovnání, které nakonec přišlo v závěru utkání, kde jsme si vytvořili několik brankových příležitostí. Náš tým zaslouží pochvalu hlavně za morální výkon."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Karmazín - Tvrdý, Král, Vostřel, Štěrba - Šoufek, Filip (46. Zedníček), Dohalský - Malý, Howard, Vlček (83. Novák).

Góly: 75. a 88. Dohalský (první z pokutového kopu) - 45. Kočka, 55. Schober

Fanshop banner Fanshop banner