Divizního soupeře porazili góly v závěrech obou poločasů
Klub

Divizního soupeře porazili góly v závěrech obou poločasů

Redakce

Ve druhém přípravném utkání letošní letní přípravy mladoboleslavská rezerva porazila účastníka divizní B skupiny. V porovnání s předchozí prohrou s příbramským béčkem pomohli ke zlepšenému výkonu i výsledku čtyři hráči ze širšího kádru áčka.

První poločas probíhal v mladoboleslavské režii. Už ve 3. minutě pálil Hönig, ale soupeřovu branku minul. Ve 12. minutě Stránského střelu vytáhl českobrodský gólman Přibyl na roh. V 18. minutě rychlý a slibný boleslavský útok po pravé straně nikdo gólově nezavršil. V následujících minutách se hra většinou odehrávala od jednoho vápna ke druhému s mnoha důraznými souboji, při nichž nebyla nouze o zbytečně záludné zákroky českobrodských hráčů. Byli však i fotbalově nebezpeční, když například ve 30. minutě předvedli rychlý brejk se střeleckým zakončení do tyče boleslavské branky. O pět minut později pohlednou boleslavskou akci zakončoval Hönig, ale jeho ránu protihráč stihnul zablokovat.
Těsně před pauzou po Vlkově centru byl v českobrodské šestnáctce sražen Stránský a nařízenou penaltu se štěstím proměnil Zahustel - 1:0.
První dějství tak Boleslavští těsně vyhráli.

Druhý poločas začal lépe Český Brod. Už ve 48. minutě boleslavský brankář Šerák neudržel míč, ale soupeř jeho zaváhání naštěstí nepotrestal. Na druhé straně boleslavské šance neproměnili v 51. minutě Novotný střílející mimo branku, ani o dvě minuty později Stránský, když v nadějné pozici nezkrotil míč, který mu klepnul o ruku a sudí rodící se šanci zarazil. Po sérii střídání na obou stranách získali Českobrodští nepatrnou převahu, kterou zužitkovali v 69. minutě ve skórování, rozhodčí však gól neuznal pro předchozí ofsajd. V 80. minutě propásli českobrodští fotbalisté šanci po dlouhém autovém vhazování a v 86. minutě nepotrestali hrubou chybu v rozehrávce mladoboleslavských stoperů. V 88. minutě zakončení českobrodského střelce ze střední vzdálenosti skončilo na tyči, podruhé v tomto utkání. Podobně jako v závěru prvního poločasu i těsně před koncem padl gól do branky Českého Brodu.
Boleslavští při důsledném napadání soupeře vybojovali míč před českobrodským vápnem a Bejbl střelou k tyči uzavřel gólový účet tohoto zápasu - 2:0.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Lichtenberg (46. Šerák) -Vlk (61. Pechanec), Kopa (46. Velička), Coňk (46. Rulc), Leitl (46. Tichý) - Zahustel (46. Novotný), Majer (46. Bejbl), Hönig (61. Snížek), Slabyhoud (46. Moravčík) - Stránský (61. Kohout), Lukáš Mašek (61. Plucha).

Góly: 45. Zahustel (z pokutového kopu), 90. Bejbl.

Fanshop banner Fanshop banner