Jakub Klíma odešel na rok hostovat do Hradce Králové
Klub

Jakub Klíma odešel na rok hostovat do Hradce Králové

Redakce

Jakub Klíma na konci letošních letních prázdnin oslaví třiadvacáté narozeniny v dresu FC Hradec Králové, kam odešel z FK Mladá Boleslav na roční hostování.

Narodil se v Kolíně a v žákovském věku kopal za AFK Sadská a především v dorosteneckých kategoriích fotbalově vyrůstal už v FK Mladá Boleslav, kde se propracoval přes juniorku až do prvoligového kádru. Od 17. února 2018, kdy měl prvoligový debut, do konce května 2021 si v první lize výhradně za Mladou Boleslav připsal jedenašedesát startů bez skórování, neboť v sestavě zastával především defenzivní posty, a to buď na stoperu či na kraji obrany. V podzimní sezóně 2018 si na patnáct mistrovských zápasů odskočil hostoval do tehdy druholigových Pardubic.
Na začátku letošního července odešel hostovat do FK Hradec Králové, jenž je čerstvým nováčkem nejvyšší české ligy a z důvodu kompletní přestavby svého stadionu, bude „domácí" mistrovská utkání o prvoligové body hrát v Mladé Boleslavi. Takže Jakub Klíma vlastně mladoboleslavské prostředí úplně neopustí...

Fanshop banner Fanshop banner