Defenzivní talent Jurásek přestoupil do Boleslavi z Prostějova
Klub

Defenzivní talent Jurásek přestoupil do Boleslavi z Prostějova

Redakce

Dvacetiletý obránce David Jurásek se zkušenostmi z Brna a Prostějova přestoupil do FK Mladá Boleslav a na začátku letošního července podepsal čtyřletou smlouvu.

David Jurásek s fotbalem začal v FK Dolní Němčí, ale už od devíti let kopal za žáky Slovácka a v dorostenecké kategorii oblékal dres brněnské Zbrojovky. V roce 2017 byl nominovaný do družstva Česko U17 a připsal si jeden reprezentační start. V červnu 2020 debutoval v dospělém áčku FC Zbrojovka Brno a v závěru loňské jarní sezóny stihnul odehrát šest druholigových zápasů, čímž se aktivně podílel na brněnském postupu do první ligy. V srpnu 2020 odešel z Brna do druholigového 1. FK Prostějov, za který v uplynulém ročníku absolvoval pětadvacet druholigových mistráků, v nichž třikrát skóroval, a připsal si také jeden start v tuzemském poháru MOL Cup.
Na začátku letošního července přestoupil z Prostějova do Mladé Boleslavi a podepsal čtyřletou smlouvu s platností do 30. června 2025. V aktuální letní přípravě nastoupil do všech pěti dosavadních zápasů a z pozice ofenzívně laděného levého beka dvakrát skóroval (proti Trenčínu a Ústí nad Labem). „Nabídka z Mladé Boleslavi mě hodně potěšila a moc se mně tady libí. Zázemí máme na vysoké úrovni a travnaté plochy, na kterých trénujeme a hrajeme, jsou neskutečně dobře připravené. V kabině si se všemi kluky rozumím, jsem tady opravdu spokojený. Chtěl bych se dostat do sestavy a pravidelně hrát první ligu v Mladé Boleslavi," odhodlaně prohlásil talentovaný obránce David Jurásek.

Fanshop banner Fanshop banner