Druhý nejlepší druholigový kanonýr Mužík přestoupil z Pardubic
Klub

Druhý nejlepší druholigový kanonýr Mužík přestoupil z Pardubic

Redakce

Ladislav Mužík, který týden před koncem července oslaví třiadvacáté narozeniny, může podpis čerstvé smlouvy v FK Mladá Boleslav považovat za podařený dárek ke zmíněnému životnímu jubileu, i když v těchto dnech léčí poranění stehenního svalu.

Ladislav Mužík v žákovském věku kopal za SK Polička a TJ Svitavy. Fotbalově však vyrostl v Pardubicích, kam přestoupil na prahu dorostenecké kategorie v roce 2013 a za které později od roku 2016 odehrál sedmdesát druholigových mistrovských duelů. V uplynulých dvou ročnících si připsal šestačtyřicet druholigových startů v útoku MFK Chrudim, kam jej pardubický klub poslal hostovat. V ročníku 2019-20 za Chrudim odehrál dvacet druholigových utkání a dal v nich pět gólů. O rok později se rozstřílel a v soutěžním ročníku 2020-21 v šestadvaceti zápasech za Chrudim nastřílel dvanáct gólů, což byl druhý nejvyšší počet po líšeňském Jaroslavu Málkovi, který se trefil třináctkrát.
„Když zavolal manažer pan Hrdlička, že je o mě zájem z Mladé Boleslavi, začali jsme to hned řešit. Potom jsem mluvil se sportovním ředitelem panem Jinochem i s trenérem panem Jarolímem. Především rozmluva s trenérem pro mě byla zásadní, když mně řekl, co se mnou zamýšlí a co ode mě očekává," naznačil Ladislav Mužík, proč se rozhodl pro přestup z FK Pardubice do FK Mladá Boleslav a podepsal tříletou smlouvu s platností do 30. června 2024. V aktuální letní přípravě však nastoupil jen do dvou zápasů, když ten druhý (proti Příbrami) nedohrál kvůli svalovému zranění. Přesto neskrývá spokojenost s nově poznaným prostředím: „Mladoboleslavské zázemí pro mě bylo hodně nové, je to tady už opravdu mnohem profesionálnější, než třeba v Chrudimi, kde jsem hostoval, a když jsem si zvyknul, tak jsem se bohužel zranil. Ale jsem spokojený, že jsem se rozhodl pro Boleslav, atmosféra v kabině mě mile překvapila. Když jsem mluvil s představiteli klubu a trenérem, tak všichni zdůrazňovali, že nechtějí už zažít takovou sezónu, jako byla ta minulá. Současný tým je dobrý a určitě o záchranu hrát nechceme, ale naopak se pohybovat v horní části tabulky. Mým nejbližším osobním cílem však je uzdravit se a propracovat do mužstva, posbírat nezbytné prvoligové zkušenosti a být platným hráčem."

Fanshop banner Fanshop banner