Hubínek a Mešanovic přestoupili z Boleslavi do polského Nieciecza
Klub

Hubínek a Mešanovic přestoupili z Boleslavi do polského Nieciecza

Redakce

Pro přestupy z FK Mladá Boleslav do Termalica Bruk-Bek Nieciecza, což je čerstvý nováček polské Ekstraklasy, se rozhodli středopolař Michal Hubínek po předchozím osmiměsíčním hostování v tomto klubu a Muris Mešanovic po předchozím hostování v tureckých klubech Kayserispor a Denizlispor.

„Mezinárodní transfery Michala Hubínka i Murise Mešanovice se uskutečnily za finančně výhodných podmínek pro hráče i náš klub. Oběma fotbalistům přejeme v novém působišti osobní spokojenost a naplnění jejich sportovních cílů," uvedl manažer komunikace mladoboleslavského klubu Jiří Koros k odcházejícím hráčům. Oba mají v ambiciózním polském klubu, jenž sídlí v obci Nieciecza s pouhými 750 stálými obyvateli přibližně sedmdesát kilometrů východně od Krakova a je sponzorovaný místní firmou vyrábějící dlaždičky Bruk-Bet, krajany. Na soupisce Termalica Bruk-Bek Nieciecza jsou například někdejší český reprezentant Adam Hloušek, explzeňský Martin Zeman, bývalý hráč Dukly Praha Michal Bezpalec a bosenský Vlastimir Jovanovic.

Šestadvacetiletý Michal Hubínek začal s fotbalem ve Viktorii Vestec a ještě v žákovském věku se přes Optimum Praha dostal v roce 2007 do vršovických Bohemians, kde fotbalově vyrostl a zažil i prvoligovou premiéru v květnu 2015. V ročníku 2012-13 hostoval v dorostu AC Sparta Praha. V září 2017 podepsal v FK Mladá Boleslav čtyřletý kontrakt, který později prodloužil do 30. června 2022. Za Mladou Boleslav v osmdesáti prvoligových zápasech dvakrát skóroval. Celkem s působením v Bohemians 1905 má v české nejvyšší lize odehraných 126 zápasů a nastřílených pět gólů. V období 2016-17 si připsal v reprezentaci Česko U21 deset startů včetně účasti na mistrovství Evropy U21 v Polsku. Na konci loňského letního přestupového období odešel do tehdy druholigového polského Termalica Bruk-Bet Nieciecza na hostování, na které nyní navázal přestupem.

Čerstvě jedenatřicetiletý Muris Mešanovic začal fotbal hrát v rodném Sarajevu ještě za dob existence státního útvaru Jugoslávie. Ve věku mladšího dorostence kopal za FK Radnik Hadžiči, což byl klub sarajevského předměstí. V září 2006 přestoupil do severočeského Jablonce, za jehož dorost sázel soupeřům jeden gól za druhým a trenér tehdejšího jabloneckého áčka František Komňacký mu dal první příležitost v dospělém týmu. V letech 2009-2015 střídavě hostoval v Jihlavě a Dunajské Stredě, aby v lednu 2016 přestoupil z Jablonce do pražské Slavie. Na začátku kalendářního roku 2019 podepsal v Mladé Boleslavi kontrakt s platností do konce června 2022. V mladoboleslavském dresu při devětadvaceti startech nastřílel třináct gólů v české nejvyšší lize. V lednu 2020 odešel do Turecka, kde hostoval nejprve v Kayserisporu a později Denizlisporu, odkud se v letošním červnu vrátil do Mladé Boleslavi. V aktuální letní přípravě v pěti zápasech nastřílel čtyři góly. V červenci však neodolal vábení čerstvého nováčka polské Ekstraklasy Termalica Bruk-Bek Nieciecza.

Fanshop banner Fanshop banner