V šesté přípravě nastříleli šest gólů
Klub

V šesté přípravě nastříleli šest gólů

Redakce

V šestém letním přípravném utkání Boleslavští nastříleli druholigovému protivníkovi rekordních šest gólů, když s výjimkou úvodní čtvrthodinky měli herní převahu.

První poločas začal varnsdorfským rohem bez využití. Následovala boleslavská ofenzivní snaha mařená nepřesnostmi a nevynucenými chybami. Varnsdorfští předváděli velmi běhavý a tím pádem pro Boleslav nepříjemný fotbal a za necelých dvacet minut kopali sedm rohových kopů, ovšem bez vážného ohrožení branky s výjimkou Žákovy hlavičky ve 12. minutě, která skončila těsně vedle levé tyče. Mnohem nebezpečnější pro boleslavskou obranu byly Schönovy výpady. První ve 4. minutě i druhý v 8. minutě zmařil jistými zákroky gólman Halouska. Mezi Schönovými šancemi se na druhé straně hřiště dvakrát neprosadil Škoda, nejprve po Ladrově přihrávce nastřelil obětavého varnsdorfského obránce a později se marně hlavou natahoval po výtečném Preislerově centru. Jediný boleslavský roh v prvním poločase zůstal v 10. minutě bez využití. V příští minutě po spolupráci se Škodou přeloboval Ladra s gólmanem i branku. Ve 14. minutě Schönovu dělovku Halouska vytáhl z pravé vingle. V 19. minutě Presiler kolmo podle lajny rozběhl Ladru a po jeho přízemním centru do prostoru penalty Skalák ve skluzu nastřelil levou tyč varnsdorfské branky.
Ve 22. minutě boleslavskou kombinační akci začali na pravé straně Douděra se Skalákem, který přihrál do středu Matějovskému a po jeho kolmici do soupeřova vápna Fila přiťuknul Ladrovi, který pravačkou prostřelil gólmana - 1:0.
Ve 24. minutě byl na Preislerův centr Škoda opět těsně krátký. Ve 26. minutě varnsdorfský Kocourek pálil nad boleslavskou branku.
Ve 30. minutě kombinační akci ve středu hřiště zrychlil Matějovský svojí typickou kolmou přihrávkou a po Ladrově zasekávačce a přesném centru Filovu hlavičku k levé tyči Richter sice zmírnil, ale nezastavil - 2:0.
Varnsdorfští odpověděli ve 33. minutě nebezpečným útokem, v jehož finále po narážečce s Rudnytským střílel Žák z deseti metrů těsně vedle levé tyče. Ve 36. minutě se po Karafiátově kolmici Škoda na hranici vápna zbavil kličkou protihráče a nastřelil břevno varnsdorfské branky. V dalším boleslavském útoku Skalákův přízemní centr proletěl neškodně brankovištěm, když Ladrovi scházel krok k úspěšnému zakončení. Ve 39. minutě měl brankář A. Richter plné rukavice práce se Skalákovou střelou z pětadvaceti metrů.

Ve druhém poločase pokračovala mladoboleslavská kanonáda.
Ve 48. minutě Ladra zachytil nepřesnou rozehrávku čerstvého varnsdorfského gólmana Vaňkáta a nemilosrdně dětinský kiks potrestal přesným zakončením - 3:0.
O minutu později Vaňkáta otestoval křížnou ránou Skalák, varnsdorfský gólman byl tentokrát soustředěný a míč směřující k pravé tyči vyrazil. O chvíli později však opět kapituloval.
V 50. minutě se po Preislerově přihrávce Škoda uvnitř protivníkovy šestnáctky mazácky uvolnil a z otočky přízemní ranou zvýšil boleslavské vedení na 4:0.
Potom Šimon z dálky minul boleslavskou branku a v 53. minutě boleslavský roh zarazil rozhodčí Starý odpískáním útočného faulu Suchému. Boleslavští pod vlivem čtyřgólového náskoku viditelně zvolnili, ale až teprve po 60. minutě pustili soupeře na dostřel své branky. V 65. minutě po trestném kopu od levé lajny Zbrožkovu hlavičku z pod břevna vytáhl Halouska na brankovou konstrukci a proti dorážce Černického mu pomohla levá tyč. Kolem 70. minuty oba týmy promarnily po jednom rohovém kopu.
V 80. minutě Šimonovu přízemní ránu Halouska vyrazil, ale proti Ondráčkově dorážce k pravé tyči byl krátký - 4:1.
Varnsdorfští ožili a tlačili se k boleslavské brance s touhou po dalším zmírnění prohry. V 82. minutě kopali tři rohy těsně za sebou, ale gólově se neprosadili. Naopak Boleslavští v závěrečných minutách svoji výhru zvýraznili.
V 84. minutě po Juráskově přihrávce před branku Dominik Mašek bez přípravy zamířil přesně - 5:1.
V 89. minutě po Hönigově přihrávce si s míčem uvnitř šestnáctky elegantně poradil Lukáš Mašek a po zemi překonal brankáře - 6:1.

Sestava FK Mladá Boleslav: Halouska - David Douděra, Suchý (63. Šimek, 81. Suchý), Karafiát (69. Plechatý), Preisler (69. Jurásek) - Skalák (69. Píchal), Matějovský (46. Smrž), Dancák (63. Dominik Mašek), Ladra (63. Hönig) - Škoda (63. Lukáš Mašek), Fila (46. Stránský).

FK Varnsdorf: Adam Richter (46. Vaňkát) - Marek Richter (61. Černický), Heppner (61. Hušek), Zbrožek, Lauko - Bláha, Žák (61. Ondráček) - Rudnytskyy, Schön (46. Kubista), Kocourek (73. Kubr) - Velich (46. Šimon).

Góly: 22. a 48. Ladra, 30. Fila, 50. Škoda, 84. Dominik Mašek, 89. Lukáš Mašek - 80. Ondráček

ŽK Schön, Šimon

Rozhodčí: Starý - Hlaváček, Šafránková

Fanshop banner Fanshop banner