Obránce Preisler je hráčem Mladé Boleslavi
Klub

Obránce Preisler je hráčem Mladé Boleslavi

Redakce

Pětadvacetiletý levonohý bek Dominik Preisler přišel z pražské Dukly do Mladé Boleslavi na začátku letošního kalendářního roku na půlroční hostování s opcí na případný přestup, který se uskutečnil v prvních červencových dnech.

„Stalo se to nejlepší, co se pro mě mohlo stát, do druholigové pražské Dukly jsem se vracet nechtěl, všechno tam funguje trochu jinak, v Boleslavi jsou podmínky mnohem profesionálnější," tvrdí Dominik Preisler, jenž považuje přestup s podepsáním dvouleté smlouvy za ocenění svých odvedených výkonů v jarní sezóně, i když završený uplynulý ligový ročník zůstal za boleslavskými představami i tradicemi. „Upřímně říkám, že jsem ani nečekal, že toho v jarní sezóně jako hostující hráč tolik odehraju, jako jsem nakonec odehrál. Jsem proto nadšený, že mé hostování vyvrcholilo přestupem. Od začátku svého působení v Mladé Boleslavi jsem nadšený z přístupu všech v kabině i z toho, jak funguje servis týmu a jaké je tady zázemí pro rozvoj každého hráče. Skvělá je také parta, jaká se tady sešla, i s těmi novými kluky, kteří přišli nyní v létě. Tým se tady přes léto skládá docela dost silný, vždyť Milan Škoda i Marek Suchý jsou fotbalisté, kteří toho hodně dokázali, a všem nám mladším můžou pomoct v dalším růstu. A tak by nastávající sezóna mohla skončit mnohem líp, než ta předchozí, myslím si, že do šestého místa bychom mohli hrát."

Dominik Preisler většinu své dosavadní fotbalové kariéry prožil v pražské Dukle, kde si připsal prvoligový debut v dospělém áčku v listopadu 2015. V nejvyšší české lize dosud odehrál třiapadesát utkání (čtyřiatřicet za Duklu a devatenáct v letošní jarní sezóně za Boleslav) a dal čtyři góly (všechny v dresu pražské Dukly). V juniorském věku hostoval krátce v třetiligovém Benešově a později rok v druholigové Jihlavě (2018-19). V českém reprezentačním dresu nastoupil v roce 2016 ke třem utkáním v kategorii U20 a jednou skóroval.
Z FK Dukla Praha, kde měl platnou smlouvu do konce června 2022, přišel v lednu 2021 do FK Mladá Boleslav na půlroční hostování s opcí na případný přestup, který se realizoval v těchto červencových dnech s podpisem dvouleté smlouvy s platností do 30. června 2023.

Fanshop banner Fanshop banner