Brankář Halouska přestoupil z Brna do Boleslavi
Klub

Brankář Halouska přestoupil z Brna do Boleslavi

Redakce

Brankář Pavel Halouska je brněnský rodák. V jeho šestadvaceti letech ho provází pověst dosud nenaplněného talentu. Změnit to hodlá v Mladé Boleslavi, kde po ročním působení v druholigovém Blansku podepsal tříletou smlouvu.

„Jsme rád za příležitost dostat se do Mladé Boleslavi. Z realizovaného přestupu jsem nadšený, stejně tak i z podmínek a zázemí klubu. Moc se mně tady líbí hráčská kabina, regenerace, posilovna a množství hřišť se super trávníky," neskrývá Pavel Halouska spokojenost nad rozdílností prostředí, v kterých se pohyboval dosud a v kterém je nyní. Věří si, že zvládne změnu ve své fotbalové kariéře i brankářskou konkurenci ostřílenějšího Jany Šedy. „Je starší a zkušenější, má odchytaných spousty zápasů, takže se od něho můžu něco naučit, a bude jenom na mně, jak se o pozici v mužstvu poperu."

Pavel Halouska začal s fotbalem v TJ MCV Brno, ale od roku 2004 jeho mateřským klubem byl FC Zbrojovka Brno, kde se propracoval do dospělého kádru, ale ze kterého odcházel na častá hostování do SK Líšeň (2015-16 a jaro 2020), 1. SC Znojmo FC (podzim 2016), 1. SK Prostějov (jaro 2017) a FK Blansko (2020-21).
V uplynulém ročníku bylo Blansko nováčkem druhé ligy a v průběhu letošní jarní sezóny vyhlásil, že ve Fortuna národní lize končí kvůli finanční neschopnosti naplnit požadavky pro zachování profesionálního statutu klubu a přihlásilo se do třetí nejvyšší tuzemské soutěže Moravsko-slezské fotbalové ligy, tudíž se urostlý brankář Pavel Halouska po ukončení hostování vrátil do brněnské Zbrojovky, odkud přestoupil do FK Mladá Boleslav s podpisem smlouvy v trvání do 30. června 2024.

Fanshop banner Fanshop banner