V pátém utkání první letní prohra
Klub

V pátém utkání první letní prohra

Redakce

Páté utkání letní přípravy hráli Boleslavští na svém domácím hřišti v areálu Městského stadionu opět proti druholigovému soupeři, tentokrát však v jiném časovém formátu, neboť trenéři obou týmů se domluvili kvůli většímu vytížení početných hráčských kádrů na formě 4x30 minut. S Chrudimí zažili první prohru letošní letní přípravy.

V úvodní půlhodince zpočátku Chrudimští nevěděli kam dříve skočit, ale Mešanovic se Skalákem neproměnili několik gólových šancí. Teprve ve 25. minutě Boleslavští prorazili střeleckou smůlu. Douděra přenesl hru z pravé na levou stranu, Ladra si připravil střeleckou pozici a když jeho ránu do středu branky Mikulec hostující v chrudimské brance z Mladé Boleslavi vyrazil, Mešanovic dorážkou z malého vápna konečně svoji pátou příležitost proměnil v gól - 1:0.
Chrudimští po inkasovaném gólu přidali na pohybu, čímž hru vyrovnali a opakovaně ohrozili boleslavskou branku. Nejprve ve 26. minutě po Surmajově technickém obloučku Rybičkovu ránu zdárně zblokoval Suchý. Ale další chrudimská akce již byla gólová.
Ve 28. minutě po rohu Vojtěcha Řezníčka hlavičkoval Juliš k pravé tyči, kam se Šeda natahoval marně - 1:1.

Ve druhé půlhodině pokračoval marný souboj boleslavských střelců s výtečným gólmanem Mikulcem. Vyrazil Douděrovu bombu po Ladrově přihrávce a nepřekonal jej ani Mešanovic sám proti chrudimské brance po parádní Matějovského kolmici. Ve 35. minutě z boleslavského tlaku utekl s míčem Rybička a po sóle přes půlku hřiště Šedovu branku těsně přestřelil. Boleslavští pokračovali v ofenzivním tlaku, ovšem bez gólového efektu. Ve 49. minutě po Preislerově centru Skalák z deseti metrů překopl branku. Na druhé straně v 51. minutě Jan Řezníček protáhl Šedu střelou mířenou k pravé tyči. V 53. minutě devátý boleslavský roh Skalák rozehrál na Matějovského a ten z necelých dvaceti metrů pálil vedle branky. V 56. minutě po Skalákově akci Mešanovic ani Preisler nepřekonali mimořádně úspěšného Mikulce. Vzápětí Preislerův centr z malého vápna neusměrnil Fila. A když po Matějovského centru Preisler hlavičkoval těsně nad, postihl Mladou Boleslav krutý trest ve smyslu omšelého fotbalového rčení: Nedáš-dostaneš.
V 59. minutě Rybička vyškolil boleslavskou defenzívu včetně Suchého, kterého se zbavil krátkou kličkou a křížem přes šířku branky se podle Šedy trefil k pravé tyči - 1:2.

Do třetí půlhodiny nastoupili Boleslavští teoreticky s čerstvými silami, ale jak se ukázalo, tři utkání ve čtyřech dnech spolu s tréninkovými jednotkami znatelně ubraly fotbalistům síly. Při vyrovnané hře už neměli Boleslavští takovou převahu a tolik gólových příležitostí, jako v předchozí půlhodině. V 75. minutě velkou šanci neproměnil Stránský, když sám proti gólmanovi Zimovi střílel podle něho těsně mimo branku. V dalších šancích neuspěl opakovaně Lukáš Mašek. V 85. minutě se po Juráskově chybě k míči zadarmo dostal Šplíchal, ale ukvapeně vystřelil mimo boleslavskou branku.

Čtvrtou půlhodinu začali lépe Chrudimští. V 96. minutě Šplíchalovu bombu vytáhl Halouska z pravé vingle na roh a o minutu později si boleslavský gólman poradil i Tkadlecovou dělovkou, kterou vytlačil na levou tyč, další chrudimskou aktivitu naštěstí zastavili rozhodčí kvůli ofsajdu. V 99. minutě Hönig uvolnil Dominika Maška a jeho pokus o blafák gólman Chrudimi zmařil za cenu rohu. Ve 101. minutě se z boleslavského tlaku Chrudimští vymanili brejkem, v jehož finále Dostálkovu střelu z necelých dvaceti metrů snadno kryl Halouska. S blížícím se závěrem utkání se zdálo, že si Boleslavští vynutili očekávanou převahu k vyrovnání nepříznivého skóre. Opak však byl pravdou, neboť chrudimskému týmu vyšla taktika číhání na brejkové příležitosti.
Pět minut před koncem chrudimský Šplíchal neproměnil sólo proti Halouskovi, ale o minutu později z jeho přihrávky Breda sám před brankou prostřelil Halouska - 1:3.
Ve 118. minutě Hönig parádně uvolnil Dominik Maška a ten sám před brankou nepřehodil brankáře Chrudimi. Mladá Boleslav v pátém utkání letní přípravy poprvé prohrála.

Sestava FK Mladá Boleslav v prvních 2x30 minutách: Šeda - David Douděra, Suchý, Karafiát, Preisler - Matějovský Dancák - Skalák, Mešanovic, Ladra - Fila.
Sestava FK Mladá Boleslav v druhých 2x30 minutách: Halouska - Martin Douděra, Šimek, Plechatý, Jurásek - Dominik Mašek, Smrž - Píchal, Lukáš Mašek, Hönig - Stránský

Sestava MFK Chrudim: Mikulec - Hašek, Drahoš, Fišl, Vojtěch Řezníček - Jan Řezníček, Kesner - Breda, Surmaj, Juliš - Rybička. Střídali brankář Zima a hráči Fofana, Mikor, Tkadlec, Dostálek, Trávníček, Šplíchal, Šípek, Čáp a Průcha.

Góly: 25. Mešanovic - 28. Juliš, 59. Rybička, 116. Breda

ŽK: Píchal

Rozhodčí: Hrubeš - Hlaváček, Trska

Fanshop banner Fanshop banner