Brankář Šeda prodloužil smlouvu
Klub

Brankář Šeda prodloužil smlouvu

Redakce

Pětatřicetiletý brankář Jan Šeda patří k osobnostem současného prvoligovém týmu FK Mladá Boleslav a na počátku letošního července podepsal novou smlouvu, čímž prodloužil své aktivní působení v mladoboleslavském klubu do konce června 2022.

„Jsem rád, že se mnou počítají klub i trenér a osobně vnímám, že budu platným členem kádru. Prodloužení smlouvy beru jako pozitivní ohodnocení práce za minulou sezónu a zároveň jako motivaci do sezóny nejbližší, která snad nebude vypadat, jako ta poslední," prohlásil Jan Šeda, jenž doufá, že v brance vydrží ještě déle, než jenom ten jeden nejbližší ligový ročník. Za uplynulým obdobím 2020-21 se ohlíží s nadhledem jednoho z nejzkušenějších z prvoligové soupisky FK Mladá Boleslav: „Uvědomuji si, že není možné za dobu, co je Mladá Boleslav v první lize, aby se nám všechny sezóny povedly, ale nechci už zažívat hru o záchranu a jsem přesvědčený, že pro Mladou Boleslav to byl ojedinělý ročník a že jsme si slabší období už vybrali a vrátíme se do horní třetiny ligové tabulky."

Jan Šeda do FK Mladá Boleslav přišel z Pardubic na počátku svého dorosteneckého věku a postupně se propracoval až do prvoligového mužstva. Kromě mladoboleslavského klubu působil půl roku na podzim 2017 v FK Teplice a mezinárodní zkušenosti nasbíral nejen při zápasech FK Mladá Boleslav v Evropské lize, ale také v nizozemském RKC Waalwijk (2013-14) a v indickém FC Goa (2014). Například v únoru 2014 po vychytané nule za Waalvijk proti PSV Eidhoven byl vyhlášený hvězdou zápasu a v tom samém roce na podzim měl v barvách FC Goa se sedmi čistými konty nejlepší brankářské statistiky v celé Indian Super League. S FK Mladá Boleslav vyhrál dvakrát český národní pohár (2010-11 a 2015-16). Ve třinácti prvoligových ročnících v Mladé Boleslavi vychytal ve 139 ligových zápasech sedmatřicet čistých kont a v uplynulé sezóně 2020-21 ve čtrnácti odchytaných zápasech měl úspěšnost zásahů 72,1%, což byl mezi padesáti gólmany, kteří zasáhli do hry, nadprůměrný počin (Petr Mikulec ve třinácti zápasech 63,2% a Jakub Diviš v devíti zápasech 79,5%).

Fanshop banner Fanshop banner