Slovenského protivníka skolili pěti trefami
Klub

Slovenského protivníka skolili pěti trefami

Redakce

Boleslavským třetím soupeřem v aktuální letní přípravě byl šestý tým slovenské Fortuna ligy uplynulého ročníku, který byl na počátku července na soustředění v nymburském Sportovním centru. Hrálo se v letním vedru přesahujícím 30°C na hřišti v areálu mladoboleslavského Městského stadionu.

Pro Trenčín bylo utkání v Mladé Boleslavi také v pořadí třetím v letošní letní přípravě, v předchozích dvou nejprve na konci června vyhrál v Karviné 3:0 a potom na začátku července remizoval ve Zlíně 1:1. Pětigólový příděl v Mladé Boleslavi byl hodně nečekaný, ovšem vyjádřil herní rozdíl v devadesátiminutové konfrontaci.

První poločas začali Trenčínští velmi živě a od první minuty se tlačili k boleslavské brance. Ve 3. minutě získali první roh, ale jak se záhy ukázalo jediný v poločase. Rozehrál ho Kadák a hlavičkoval Ikoba do připraveného Šedy. Boleslavští kontrovali v 5. minutě, kdy Matějovský křížným pasem našel sprintujícího Douděru a po jeho přihrávce Skalák akci zakončil nepovedeně. V 10. minutě se po Matějovského kolmici ocitl v šanci Fila, ale místo střely nepochopitelně a nepřesně přihrával. Ve 12. minutě trenčínský Gaži utekl Preislerovi a přízemní centr zachytil a od boleslavské branky odkopl Suchý.
V 15. minutě Matějovský rozehrál trestný kop po zemi do strany na Ladru a po jeho centru Mešanovic vyhrál souboj s nejistým brankářem, načež patičkou doklepnul míč do trenčínské branky - 1:0.
V 18. minutě po spolupráci se Zubairem střílel Ikoba z otočky mimo Šedovu branku.
Ve 27. minutě Skalák zachytil soupeřovu rozehrávku a Matějovský založil akci, v níž míč přes Preislera doputoval k Ladrovi, jehož střelu obránci zblokovali na malém vápně k Mešanovičovi a ten snadno z pár kroků zvýšil boleslavské vedení na 2:0.
V té době už Boleslavští kontrolovali dění na hřišti, neboť byli kombinačně nápaditější a přesnější než trenčínský protivník.
Ve 34. minutě Ramon podrazil Mešanoviče uvnitř trenčínské šestnáctky a nařízenou penaltu jistě proměnil Skalák - 3:0.
Ve 37. minutě po Skalákově centru Fila netrefil trenčínskou branku. Ve 41. minutě po chybné trenčínské rozehrávce se k míči dostal Mešanovic a z dvaceti metrů těsně přestřelil branku. Ve 43. minutě první boleslavský roh v tomto utkání skončil bez ohrožení soupeřovy branky. V předposlední minutě poločasu Suchý nedovoleně přidržel Ikobu na rohu vápna a po Gajdošově rozehrání trestného kopu Ramos hlavičkoval vysoko nad boleslavskou branku.

Druhý poločas odehrál boleslavský tým téměř se zcela novou sestavou, pouze brankář Šeda zůstal. I po přestávce však Boleslavští kombinačně předčili soupeře, který výrazně střídal až v průběhu druhého dějství. Už ve 47. minutě po centru zleva Škoda vyhrál souboj s brankářem, ale hlavou zamířil těsně mimo.
V 51. minutě bleskový a jednoduchý boleslavský útok z levé strany po přihrávce Smrže završil Jurásek nechytatelnou bombou napříč brankou a dokonale tak zaskočil trenčínského gólmana - 4:0.
Kolem 54. minuty kopali Trenčínští dva rohy s nepřesnými hlavičkovými koncovkami. Podobně promarnili Boleslavští svůj druhý roh v 57. minutě. V 63. minutě Lukáš Mašek obehrál protihráče a v zárodku sóla proti trenčínské brance jej srazil Križan, následný trestný kop Boleslavští nevyužili. V 66. minutě si s nebezpečným čtvrtým trenčínským rohem poradil Šeda. O dvě minuty později po trestném kopu Dominika Maška hlavičkoval Šimek vedle branky. V 71. minutě střela Ghaliho z dvaceti metrů postrádala razanci a Šeda ji snadno chytil. V 75. minutě Gajdoš trestným kopem Šedovu branku netrefil. O minutu později pátý trenčínský roh Škoda odhlavičkoval od bližší tyče.
V 88. minutě Smrž na půlící čáře zachytil nepřesnost trenčínské defenzívy a nezištně poslal do brejku Lukáše Maška, který obešel gólman a do prázdné branky s přehledem skóroval - 5:0.
Těsně před koncem Lukáš Mašek ztratil míč nedaleko vlastního vápna, ale soupeř jeho zaváhání nepotrestal a tak Boleslavští dohráli utkání s čistým kontem.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Šeda - David Douděra, Suchý, Karafiát, Preisler - Dancák, Matějovský - Skalák, Mešanovic, Ladra - Fila.
Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase: Šeda - Martin Douděra, Šimek, Plechatý, Jurásek - Smrž, Dominik Mašek - Píchal, Lukáš Mašek, Hönig - Škoda.

Sestava AS Trenčín: Babka - Yem, Ramón (46. Kozlovský), Križan, Pirinen - Lavrinčík (71. Hollý) - Zubairu (71. Ibrahim), Kadák (37. Gajdoš) - Gaži (46. Kmeť), Ikoba, Azango (61. Ghali)

Góly: 15. a 27. Mešanovic, 34, Skalák (z pokutového kopu), 51. Jurásek, 88. Lukáš Mašek

ŽK: Píchal - Kadák, Gajdoš

Rozhodčí: Hocek - Ratajová, Melichar

Fanshop banner Fanshop banner