Alexei Tataev se vrací domů
Klub

Alexei Tataev se vrací domů

Redakce

Zanedlouho třiadvacetiletý stoper Alexei Tataev skončil ve středočeské Mladé Boleslavi a odchází do ruského klubu PFK Alanija Vladikavkaz, kde fotbalově vyrostl.

V sobotu 3. července 2021 se Alexei Tataev dopoledne rozloučil s dosavadními spoluhráči v mladoboleslavské kabině a v podvečerním čase nasedl v Praze do letadla, které ho dopravilo domů. Skončil tak úspěšnou mladoboleslavskou éru ve své éře profesionálního fotbalisty. „Byl jsem tady spokojený a budu vzpomínat jenom v tom nejlepším. Angažmá v Mladé Boleslavi mě výrazně prospělo ve fotbalovém růstu. Získal jsem mnoho zkušeností, kterými chci nyní pomoci klubu, kde jsem fotbalově začínal, k postupu z druhé ligy do elitní ruské soutěže," prohlásil Alexei Tataev.
Po čtyřletém působení v ruském Krasnodaru přišel do FK Mladá Boleslav v lednu 2019 a za dva roky v našem dresu odehrál sedmačtyřicet ligových utkání a dal v nich tři góly, ve čtyřech zápasech českého poháru skóroval jednou. Letošní jaro však promarodil. V ruské druhé nejvyšší lize posílí defenzívu týmu PFK Alanija Vladikavkaz, kde působil v žákovských a dorosteneckých družstvech a věří, že se bude úspěšně podílet na postupu do nejvyšší ruské Premier Ligy. „Alexei Tataev byl druhým ruským fotbalistou, který se po Komlichenkovi výrazně zviditelnil v Mladé Boleslavi. Děkujeme mu za jeho odvedenou práci a přejeme mnoho úspěchů v jeho další kariéře," rozloučil se s ruským fotbalistou sportovní ředitel FK Mladá Boleslav Josef Jinoch.

Fanshop banner Fanshop banner