Fotbalistům začíná letní příprava
Klub

Fotbalistům začíná letní příprava

Redakce

Podobně jako mladoboleslavští i většina prvoligových fotbalistů zahajují letní přípravu na nejbližší soutěžní ročník v pondělí 21. června 2021. Výjimkami jsou hráči Slovácka, Hradce Králové, pražských Slavie i Sparty a částečně také Plzně. Třetina z šestnácti účastníků FORTUNA:LIGY, Mladá Boleslav, Hradec Králové, Pardubice, Zlín, Teplice, se bude připravovat výhradně doma bez vycestování na zahraniční soustředění.

První začali s přípravou fotbalisté AC Sparta Praha s trenérem Pavlem Vrbou už v úterý 15. června ve svém tréninkovém středisku na pražském Strahově, které opustí až na počátku července odjezdem na soustředění v rakouském Bad Kleinkirchheimu s plánovanými zápasy proti zahraničním soupeřům ve dnech 4. - 12. července.
Jako druzí vletěli do přípravy hráči 1. FC Slovácko pod trenérem Martinem Svědíkem. Již ve dnech 16. a 17. června absolvovali kondiční testy a s trénováním začali 19. června v domácím areálu Širůch. Zahraniční herní kemp mají naplánovaný na období 8. - 15. července ve Slovinsku.
Letošní prvoligový nováček FC Hradec Králové začal ve čtvrtek 17. června a celé letní přípravné období pod novým trenérem Jaroslavem Koubkem absolvuje v tuzemských podmínkách.
Pro hráče FC Viktoria Plzeň trenér Michal Bílek naplánoval testování aktuální kondice na víkendové dny 19. a 20. června a teprve potom první trénink 21. června v domácím areálu v Luční ulici. Na devítidenní soustředění se třemi zápasy proti rakouským protivníkům odjede Plzeň 6. července a vrátí se 15. července.

Hráče FK Mladá Boleslav s trenérem Karlem Jarolímem po oficiálním zahájení letní přípravy 21. června čekají o dva dny později zátěžové testy na FTVS Univerzity Karlovy v Praze a v následujících dnech tréninky a sedm utkání výhradně v tuzemském prostředí.

FK Jablonec si přípravu s Petrem Radou zpestří soustředěním ve dnech 9. - 17. července v Itálii se třemi přípravnými duely.
FC Slovan Liberec s trenérem Pavlem Hoftychem ze čtyř přípravných zápasů dva sehraje na hřišti v pojizerském Mnichově Hradišti. Soustředění plánuje od 7. do 17. července v rakouském Bad Hallu.
FC Baník Ostrava s trenérem Ondřejem Smetanou zahájí letní přípravu kondičním soustředěním od 21. do 26. června v Kroměříži, které ukončí prvním přípravným střetnutím. Další budou následovat proti českým, slovenským a polským soupeřům.
SK Sigma Olomouc s čerstvým koučem Václavem Jílkem po zahajovacím tréninku hráče otestuje 22. a 23. června v laboratoři místní FTK Univerzity Palackého. Soustředění ve dnech 9. - 17. července bude v polské Opalenici se třemi přípravné duely.
Bohemians Praha 1905 s trenérem Luďkem Klusáčkem po třech zápasech v tuzemsku sehrají další tři přípravy proti zahraničním týmům při soustředění v Rakousku v období od 9. do 17. července.
MFK Karviná pod trenérským vedením Jozefa Webera vyrazí na herní soustředění ve dnech 5. - 10. července do polské Ustroni.
SK Dynamo České Budějovice s trenérem Davidem Hořejším uzavře letní přípravu herním soustředěním od 12. do 18. července v rakouském Kaprunu s přípravnými zápasy proti zahraničním soupeřům.
FK Pardubice s trenérem Jiřím Krejčím celou letní přípravu včetně nesoutěžních zápasů absolvují v tuzemském prostředí.
FC Fastav Zlín pod trenérem Janem Jelínkem kondici hráčů otestuje v olomoucké FTK Univerzity Palackého 24. a 25. června. Pro trénování i hraní využijí většinou domácí prostředí, jedinou výjimkou by měl být přípravný duel na Slovensku proti Slovanu Bratislava.
FK Teplice s trenérem Radimem Kučerou plánují trénovat i hrát přípravné duely výhradně v tuzemsku s využitím tradičního místa pro svá soustředění v Modré.
Jako poslední z české ligy se sejdou fotbalisté SK Slavia Praha ve středu 23. června. S trenérem Jindřichem Trpišovským hned následující den odcestují do Rakouska na kondiční soustředění v Aigenu, odkud se vrátí 2. července, aby se o týden později vydali do stejného místa na desetidenní herní kemp od 7. do 17. července.

Fanshop banner Fanshop banner