Velmi důležité tři body vydřené na Slovácku
Klub

Velmi důležité tři body vydřené na Slovácku

Redakce

Konfrontaci se soupeřem ze čtvrté pozice aktuálního ligového pořadí rozhodl v boleslavský prospěch Drchal v prvním poločase. Po změně stran Boleslavští těsné vedení ubránili, když v závěru jasné šance v pojišťující góly nevyužili Jiří Klíma a Budínský.

V prvním poločase byla Boleslav klidnější a jistější než soupeř a zaslouženě ho vyhrála. První šanci nabídl však Slovácku brankář Šeda nepochopitelným vyběhnutím mimo šestnáctku v 10. minutě, naštěstí bez gólového potrestání. V následující minutě Ladrův přetažený centr Douděra z voleje napálil z úhlu k levé tyči, odkud brankář Bajza míč srazil mimo branku. Ve 23. minutě po Sadílkově přihrávce se Petržela v dobré pozici na hranici soupeřova vápna neprosadil a okamžitý boleslavský protiútok vyústil v rozhodující moment zápasu.
Ve 23. minutě se Matějovský jednoduchým způsobem zbavil dvou protihráčů a přesnou kolmicí poslal do střelecké pozice Drchala, jenž přízemní ranou mezi brankářovy nohy dal gól, který se později ukázal být rozhodující - 0:1.
Ve 32. minutě po Klimentově nadýchaném obloučku si Daníček s Petrželou uvnitř boleslavského vápna překáželi a Šeda snadno získal míč. Ve čtvrthodině zbývající do přestávky se hrálo především kolem půlící lajny a rozhodčí rozdal po dvou žlutých kartách oběma mužstvům.

Druhý poločas byl ve znamení výrazné slovácké snahy po obratu nepříznivého vývoje zápasu, nebo alespoň po vyrovnávacím gólu. V 51. minutě se po dlouhém Šedově výkopu Drchal dral přes Tomiče k míči, ale tísněn protihráčem minul o půl metru slováckou branku. Potom slovácký tlak nepříjemně narůstal. Petržela překopl boleslavskou branku, Divíškův ostrý centr Šeda nepustil k nabíhajícímu protihráči. V 58. minutě boleslavský trestňák od levé postranní lajny poslal Budínský před slováckou branku, kterou hlavičkující Šimek netrefil. V 65. minutě Havlíkův trestný kop od boleslavské branky odhlavičkoval Šimek. O tři minuty později Kadlecův centr Cicilia uvnitř boleslavského vápna sklepnul Klimentovi, jenž ranou bez přípravy Šedovu branku minul.
V 75. minutě Navrátila vniknuvšího z boku do boleslavského vápna nepustil do koncovky Šimek riskantním skluzem. V příští minutě boleslavský brejk zakončil Zmrhal nastřelením pravé tyče Bajzovy branky. V 83. minutě Divíškův centr Kohút usměrnil hlavou nad boleslavské břevno. V 80. minutě Šimek vyhrál hlavičkový souboj nad Ciciliou a po další hlavičce Škody běžel Jiří Klíma sólově proti soupeřově brance, a když se na hraně šestnáctky pokusil o kličku, tak mu Bajza pádem pod nohy míč sebral. V první ze čtyř nastavených minut Skalák založil boleslavský útok přesným pasem podle pravé lajny na Douděru, po jehož centru se Budínský ocitl zcela sám před brankou, ale nastřelil vyběhnuvšího Bajzu. V nastavené čtvrté minutě se Boleslavští ubránili dvěma slováckým standardkám, nejprve trestnému kopu z dvaceti metrů a potom rohovému kopu.
Tři body ze Slovácka vynesly Boleslavi sedmou výhru v tomto ligovém ročníku a s celkovým ziskem třiceti bodů posun na třináctou příčku s vidinou uhájení prvoligové příslušnosti a tím pádem zklidnění v mužstvu i celém klubu.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Řezník, Šimek, Jakub Klíma - Douděra, Dancák, Matějovský (49. Budínský), Zmrhal - Drchal (65. Jiří Klíma), Ladra (83. Skalák), Škoda.

Sestava 1. FC Slovácko: Bajza - Reinberk (21. Divíšek), Kadlec, Hofmann, Šimko (46. Tomič) - Havlík, Daníček - Petržela (63. Navrátil), Sadílek (82. Kohút), Jurečka (63. Cicilia) - Kliment.

Gól: 23. Drchal

ŽK: Divíšek, Havlík, Cicilia, Kohút - Ladra, Matějovský, Drchal, Šimek

Rozhodčí: Franěk - Hrabovský, Bureš

Fanshop banner Fanshop banner