Vedení z vyhraného poločasu Boleslavští neudrželi
Klub

Vedení z vyhraného poločasu Boleslavští neudrželi

Redakce

Boleslavští začali v Ostravě dobře a brzo šli do vedení, které po hodině bohužel ztratili, navíc soupeř v rozmezí necelých deseti minut dokonal otočení skóre. Boleslavi se tak nepovedla odveta za podzimní domácí prohru a v Ostravě vyšla naprázdno po téměř sedmiletém úspěšném období, v němž si od podzimu 2014 odvezla body za tři výhry a dvě remízy.

První poločas začali aktéři v mírném deštíku, který zanedlouho ustal. První nebezpečný útok předvedli Ostravští, ale průnik Kuzmanoviče zmařil odvážným zákrokem pod protivníkovy nohy brankář Šeda. Boleslavští byli ve své první šanci úspěšnější.
V 9. minutě první boleslavský roh rozehrál Ladra a po Takácsově hlavičce dorazil míč do ostravské branky hlavou Jiří Klíma - 0:1.
Ostravští na několik minut zatlačili Boleslav k Šedově brance, kterou však nedobyli. Nejnebezpečnější byla ve 12. minutě Kaločova přízemní rána, boleslavský brankář ji však zkrotil. Na druhé straně v 18. minutě po Malinského přiťuknutí neúspěšně pálil Budínský a o dvě minuty později po spolupráci s Jiřím Klímou vystřelil Ladra těsně vedle levou tyč ostravské branky. Ve 26. minutě Jánošovu střelu z dálky vyrazil Šeda na třetí ostravský roh, který Fleišman rozehrál nakrátko Jánošovi, jemuž se centr vůbec nepovedl, ale v následném atakování boleslavské branky Stronatiho nedůraznou dorážku z malého vápna Šeda reflexivně vyrazil.
Ve 31. minutě po Fleišmanově nákopu do boleslavské šestnáctky Svozil hlavou přihrál Stronatimu do ofsajdové pozice, a proto jím dosažený gól rozhodčí Orel správně neuznal.
Ve 34. minutě Boleslavští nevyužili trestný kop z místa nedaleko rohu soupeřova vápna. Uplynuly dvě minuty a nebezpečné zakončení Jiřího Klímy obránce srazil k Ladrovi, jehož ránu Laštůvka s námahou vyrazil. Ve 41. minutě Ostravští zachytili Šedovu nepovedenou rozehrávku, ale Azevedovu přihrávku do malého vápna odkopl Preisler.

Zkraje druhého poločasu slibný Preislerův centr proletěl ostravským brankovištěm, kde se k dorážce marně natahoval Zmrhal.
V 56. minutě Sannehův centr odvrátil Jakub Klíma, další centr před boleslavskou branku poslal Jánoš a zakončující Zajíc byl v ofsajdu, takže sudí Orel neuznal Ostravě už druhý gól v tomto utkání.
V 60. minutě Jánoš trestným kopem nastřelil boleslavskou hráčskou zeď. O tři minuty později se sice Šašinka prodral do boleslavského vápna, ale přihrávka před branku mu neprošla.
V 66. minutě Azevedo vyrovnal z pokutového kopu, který rozhodčí Orel nařídil za Takácsovo podražení Ndefeho - 1:1.
Obraz hry v příštích minutách odpovídal oboustranné nespokojenosti s remízou. V 70. minutě Zmrhal v dobré pozici netrefil pořádně míč a v 72. minutě po Ladrově přesném centru Drchal hlavičkoval nepřesně. A tak udeřila Ostrava.
V 74. minutě Boleslavští prohráli pár osobních soubojů na půlící čáře, ostravský Buchta vyrazil do útoku a po jeho přesné přihrávce Tetour prostřelil Šedu - 2:1.
Dvě minuty po druhém ostravském gólu Šeda zneškodnil vyloženou soupeřovu šanci a podržel Boleslav ve hře o body. V 83. minutě Skalákův přetažený roh Drchal vrátil před branku a tu hlavičkující Jakub Klíma přestřelil. V 88. minutě si ostravský gólman poradil se Skalákovou přízemní střelou. V 89. minutě Šeda vyrazil Kaločovo zakončení z úhlu. Ani tříminutové nastavení nezměnilo těsné skóre v ostravský prospěch. Skončila tak úspěšná boleslavská šňůra pěti v Ostravě neprohraných zápasů v bezmála sedmiletém období.

Sestava FC Baník Ostrava: Laštůvka - Sanneh, Svozil, Stronati, Fleišman - Jánoš (87. Pokorný), Kuzmanovič (57. Tetour) - Azevedo (87. Fillo), Kaloč, Ndefe (69. Buchta) - Zajíc (57. Šašinka).

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Douděra, Jakub Klíma, Takács, Preisler - Dancák, Budínský (76. Matějovský) - Malinský, Ladra (76. Skalák), Zmrhal - Jiří Klíma (61. Drchal).

Góly: 66. Azevedo (z pokutového kopu), 74. Tetour - 9. Jiří Klíma

ŽK: Smetana (trenér) - Malinský, Takács, Dancák

Rozhodčí: Orel - Hájek, Paták

Fanshop banner Fanshop banner