Boleslav vybojovala přes Slovácko postup do pohárového čtvrtfinále
Klub

Boleslav vybojovala přes Slovácko postup do pohárového čtvrtfinále

Redakce

V dramatickém střetnutí se soupeřem ze čtvrté příčky ligové tabulky Boleslavští vydřeli postup z osmifinále do čtvrtfinále české pohárové soutěže MOL Cup. Po prohraném poločase v druhém dějství dvakrát dorovnali protivníkovo vedení a v prodloužení dvěma trefami strhli vítězství na svoji stranu.

Boleslavská základní sestava v porovnání s posledním ligovým mistrákem doznala šest změn, nebyli v ní Douděra, Jirásek, Škoda, kteří začali na lavičce spolu s Fulnekem, Budínským, Jakubem Klímou a brankářem Mikulcem, zcela mimo nominaci zůstali Dancák a Dominik Mašek, na reprezentační srazy odjeli Malínský a Drchal.
V porovnání s posledním ligovým zápasem byli ve slováckém základu čtyři změny, pro pohárový duel chyběli Kalabiška, Petržela, Kliment a Kohút, kteří začali na lavičce spolu s Poláškem, Rezkem, Kubalou a druhým brankářem Borkem. Nepřijel ani zkušený stoper Kadlec.

Utkání začalo ve vlažném tempu, jako kdyby z obou stran převažovala snaha především neinkasovat první gól. První roh vybojoval pro Boleslav Skalák v 9. minutě, zůstal bez využití a jediným v prvním dějství. Potom slovácká obrana přežila dva ostré Skalákovy centry. Na druhé straně dvakrát zahrozil Divíšek, nejprve ve 13. minutě pálil vedle a o dvě minuty později po jeho centru Jurečka hlavičkoval do Šedy. V 19. minutě nepřesně střílel slovácký Navrátil. Ve 22. minutě hodně nebezpečný Navrátilův centr odboxoval od boleslavské branky Šeda. Ve 30. minutě se na hranici slováckého vápna Zmrhalovi zamotal míč mezi kotníky tak, že se nedostal k zakončení, o které se pokusil Takács, ale branku Nemravy netrefil. V příští minutě rychlý boleslavský útok završil Matějovský přihrávkou rozběhnutému Skalákovi, po jehož centru se úspěšně natáhl slovácký brankář. Do třetice v krátké chvíli další boleslavský útok se marně pokusil zakončit Jiří Klíma. Když se zdálo, že Boleslavští své ofenzivní úsilí završí úspěšně, udeřil soupeř.
Ve 34. minutě Slovácko zaútočilo po pravé straně, jeho hráči se prokombinovali do boleslavské šestnáctky, kde se po Navrátilově přihrávce hlavou Jurečka prosadil z malého vápna - 0:1.
Ve 41. minutě bylo Slovácko blízko zvýšení svého vedení, ale Křapka zbrzdil brejk protivníkovy trojice a tvrdou Navrátilovu ránu Šeda lapil. Poločas tak skončil za těsného slováckého vedení.

Druhý poločas byl v porovnání s prvním mnohem živější, a to proto, že Boleslavští brzo vyrovnali.
Ve 49. minutě Srubek fauloval Jiřího Klímu a trestný kop z rohu slovácké šestnáctky Ladra přes hráčskou zeď přesně k pravé tyči vyrovnal - 1:1.
Dvě minuty po vyrovnání Ladra rozehrál druhý boleslavský roh, který soupeřova obrana odvrátila, načež následovala Preislerova přízemní rána, a tu Nemrava chytil. V 55. minutě po Navrátilově centru Reinberk zcela sám uvnitř boleslavského vápna z deseti metrů vystřelil a Šeda zázračně míč vyrazil na roh. Boleslavský gólman se vyznamenal i o deset minut později, kdy vystihl Sadílkův jemný centr od koncové lajny.
V 72. minutě Klimentův přetažený centr z pravé strany Kalabiška hlavou z pár kroků poslal mimo Šedův dosah - 1:2.
Slovácký tlak ještě chvíli pokračoval, naštěstí Daníček pálil těsně vedle, ale v závěrečné čtvrthodince standardní hrací doby byli aktivnější Boleslavští. Ladrův střelecký pokus jeden ze stoperů v poslední možné chvíli zablokoval. Jiří Klíma se pokusil zaskočit Nemravu střelou z úhlu, ale neuspěl.
V 84. minutě druhý boleslavský roh po změně stran slovácká defenzíva odvrátila, ale následný ostrý Ladrův centr u vzdálenější tyče tvrdě zakončil Preisler - 2:2.
Do hrozícího prodloužení se nikomu nechtělo. Slovácké obléhání boleslavské šestnáctky zakončil Daníček nepřesně. Zmrhal běžel sám proti slovácké brance, ale Nemrava jeho střelu vyrazil nohou. Boleslavští dohrávali pět minut v deseti lidech bez ošetřovaného stopera Šimka, přesto remízu ubránili. Ve čtvrté ze čtyř přidaných minut po Kalabiškově rohu Petržela střílel těsně vedle pravé boleslavské tyče.

Když se o vítězi a postupujícím do pohárového čtvrtfinále nerozhodlo v základní hrací době, následovalo prodloužení 2x15 minut. Už v první čtvrthodince Boleslavští souboj se Slováckem rozhodli pro sebe.
Ve 104. minutě po Ladrově centru z pravé strany Zmrhal nejprve hlavičkoval do břevna a teprve hlavičkovanou dorážkou skóroval - 3:2.
Krátce po zahájení druhého pokračování prodloužení Ladra v soupeřově vápně nedosáhl na Douděrův povedený centr.
Ve 109. minutě boleslavskou útočnou akci z levé strany po spolupráci Škody se Zmrhalem završil Budínský z patnácti metrů nechytatelnou ranou - 4:2.
Ve zbývající desetiminutovce Boleslavští pozorně bránili. Soupeř se marně pokoušel prosadit dlouhými nákopy. V předposlední minutě po Sadílkem rozehraném rohu Hofmann hlavičkoval těsně mimo pravý horní růžek boleslavské branky.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Řezník (80. Škoda), Křapka, Šimek (91. Jakub Klíma), Preisler - Takács (44. Jirásek, 67. Budínský), Matějovský - Skalák (67. Fulnek), Ladra, Zmrhal - Jiří Klíma (106. Douděra).

Sestava 1. FC Slovácko: Nemrava - Divíšek (66. Kalabiška), Hofmann, Srubek (91. Rezek), Reinberk (91. Kubala) - Jurečka (66. Petržela), Havlík, Daníček, Sadílek, Navrátil (113. Polášek) - Cicilia (66. Kliment).

Góly: 49. Ladra, 84. Preisler, 104. Zmrhal, 109. Budínský - 34. Jurečka, 72. Kalabiška

ŽK: Skalák, Jiří Klíma - Kliment, Daníček

Rozhodčí: Matějček - Novák, Slavíček

Fanshop banner Fanshop banner