Je potřeba stále bojovat o každý bod
Klub

Je potřeba stále bojovat o každý bod

Redakce

Prvoligový tým FK Mladá Boleslav ukončil dvanáctizápasovou sérii bez vítězství a po čtyřech soutěžních kolech opustil sestupovou oblast, kterou v tomto ročníku tvoří tři poslední příčky osmnáctičlenné tabulky FORTUNA:LIGY.

V poslední únorový den Boleslavští přemohli Karvinou 2:0 a zaslouženě se radovali z prvního letošního vítězství. Ale ligový program zdaleka není u konce. „Nemůžeme si myslet, že když jsme vyhráli jeden zápas, půjde to samo. To by bylo smutné," varuje fotbalisty i spolupracovníky trenér Karel Jarolím.
Ligový ročník 2020-21 je mimořádný tím, že má celkem čtyřiatřicet kol. Odehraných je jedenadvacet a tudíž zbývá dohrát třináct. Boleslavští ze třinácti příštích ligových utkání hrají šest doma (Slavia, Příbram, Opava, Liberec, Sparta, Bohemians) a sedm venku (České Budějovice, Pardubice, Teplice, Ostrava, Slovácko, Brno, Olomouc). Tedy žádná procházka růžovým sadem, neboť po první letošní výhře je stále ještě hodně co zlepšovat v ofenzivní i defenzivní činnosti.
Boleslavští nastříleli v jedenadvaceti ligových zápasech jen 24 gólů, což je až desátý nejproduktivnější počin, stejný počet gólů dala Karviná, více devět týmů. Mnohem horší mají Boleslavští defenzivní bilanci, neboť 36 obdržených gólů je čtvrté nejvyšší množství, více gólů dostaly pouze Teplice (42), Příbram (40) a Opava (40).
Po nápravě také volá fakt, že Mladá Boleslav je jedním ze dvou mužstev, které dosud nevyhrálo na soupeřově hřišti. Podobně jako předposlední Příbram v deseti venkovních zápasech třikrát remizovala a sedmkrát prohrála s výrazně pasivním skóre 6:18 (Příbram 6:20).

Fanshop banner Fanshop banner