Stop na tři zápasy pro Marka Matějovského
Klub

Stop na tři zápasy pro Marka Matějovského

Redakce

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace na svém pravidelném zasedání ve čtvrtek 11. února 2021 zastavila závodní činnost na tři soutěžní utkání mladoboleslavskému hráči Marku Matějovskému.

Důvodem bylo dodatečné posouzení Matějovského střetnutí s olomouckým Davidem Houskou, jenž následně kvůli zranění nedohrál utkání sedmnáctého ligového kola FK Mladá Boleslav - SK Sigma Olomouc 1:1. Marek Matějovský od rozhodčího utkání Alexe Deneva za zákrok na půlící čáře inkasoval napomenutí žlutou kartou.
„Disciplinární komise vzala v úvahu charakter a intenzitu zákroku Marka Matějovského, jakož i bezprostřední a pozdější následek. Zákrok vyhodnotila jako surovou hru bezohlednou k soupeři, který vedl ke zranění, pro které hráč odstoupil z utkání. Vzhledem k povaze přestupku i k vyjádření klubu k aktuálnímu zdravotnímu stavu postiženého hráče vynesla Disciplinární komise trest v podobě zákazu závodní činnosti na tři soutěžní utkání," zní oficiální komentář verdiktu předsedy Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace Richarda Bačka.

Pro Marka Matějovského to konkrétně znamená, že kvůli disciplinárnímu potrestání nemůže hrát za FK Mladá Boleslav v ligových zápasech doma proti Plzni v neděli 14. února, v Jablonci v pátek 19. února a ve Zlíně ve středu 24. února. Na hřiště se může vrátit až poslední únorovou neděli v domácím duelu proti Karviné.

Fanshop banner Fanshop banner