Boleslav získala na hostování Jaromíra Zmrhala
Klub

Boleslav získala na hostování Jaromíra Zmrhala

Redakce

Sedmadvacetiletý levonohý záložník Jaromír Zmrhal posílil od prvního únorového dne FK Mladá Boleslav. Z italského druholigového klubu Brescia Calcio, kam předloni přestoupil z pražské Slavie, přichází na hostování zatím do letošního června.

Protože nový trenér v Brescii Davide Dionigi nedával Zmrhalovi příležitosti odpovídající jeho ambicím, tak hledal uplatnění jinde. Po sérii telefonických konzultací se rychle dohodl na hostování v FK Mladá Boleslav. „Konečné rozhodnutí padlo v poslední lednové neděli a v následujícím pondělí už jsem trénoval v Boleslavi. Především chci pravidelně hrát. Udělám maximum pro zlepšení jejího postavení v ligové tabulce. Viděl jsem její poslední dva ligové zápasy a bylo zřejmé, že se herně zvedá," řekl po absolvování prvního tréninku s novými spoluhráči Jaromír Zmrhal, který v jarní sezóně touží zaujmout trenéra české reprezentace Jaroslava Šilhavého při sestavování nominace na letošní EURO. „Chci se o tu šanci poprat."
Mladoboleslavský trenér Karel Jarolím jej v tom jistě podpoří. „Věřím, že má na to, aby se do reprezentace prosadil, bude samozřejmě záležet na něm i na nás, abychom předváděli slušný fotbal. Jsem přesvědčený, že je to vhodný typ do našeho mužstva a že budeme schopní si pomoct navzájem, my jemu a on nám, a že naše spolupráce bude užitečná. Je to rychlostní typ, pracovitý kluk s dobrým charakterem. Jsem proto přesvědčený, že jak v kabině, tak na hřišti se stane platným hráčem," potvrdil Karel Jarolím své pozitivní mínění o nové posile.
Podobně smýšlí i Karol Kisel z K2K Sports Entertainment Group, jenž Zmrhalovy zájmy zastupuje. „Jsme rádi, že se nám společným úsilím povedlo domluvit toto hostování. Věříme, že pomůže boleslavskému klubu svojí kvalitou a zkušenostmi dostat se v ligové tabulce na vyšší příčky a pod trenérským vedení panem Jarolímem se dostane do českého národního týmu na EURO, což je pro Jaromíra Zmrhala velká výzva v kariéře."

Jaromír Zmrhal po žákovských začátcích v Žatci a Blšanech ve svých deseti let přišel do SK Slavia Praha, kde fotbalově vyrostl až do prvoligového dospělého áčka, za které začal pravidelně hrát od léta 2012. V červenobílém sešívaném dresu byl u zisku dvou mistrovských titulů (2016-17 a 2018-19) a dvou pohárových trofejí (2017-18 a 2018-19). V české reprezentaci si připsal celkem šestatřicet startů (jednou v U20, dvacetkrát v U21 a patnáctkrát za dospělé áčko).
V létě 2019 za údajných 100 milionů Kč přestoupil ze Slavie do italské Brescie, které se upsal na čtyři roky. Brescia Calcio roli nováčka Serie A nezvládla a v ročníku 2019-20 se z předposledního místa vrátila do druhé nejvyšší italské soutěže. Po polovině aktuálního ročníku 2020-21 je třináctá ve dvacetičlenné tabulce Serie B.
Jaromír Zmrhal má evidovaných v italské Sérii A jedenadvacet startů s dvěma vstřelenými góly, v italské Serii B sedm startů a v české lize 187 zápasů a 26 gólů. Z italského klubu Brescia Calcio přišel do FK Mladá Boleslav týden před skončením zimního přestupního termínu a v pondělí 1. února 2021 se zapojil do tréninku pod Karlem Jarolímem, jenž byl u Zmrhalova debutu v reprezentačním A mužstvu Česka 11. října 2016 v kvalifikačním utkání proti Ázerbájdžánu (0:0).

Fanshop banner Fanshop banner