Z pražské Dukly přišli Dancák a Preisler
Klub

Z pražské Dukly přišli Dancák a Preisler

Redakce

Na začátku letošního roku 2021 získal mladoboleslavský klub dva perspektivní fotbalisty z FK Dukla Praha, Samuela Dancáka na přestup a Dominika Preislera, který v mladoboleslavském dresu odehrál obě zimní přípravná utkání, na hostování s opcí.

Dominik Preisler v loňském září oslavil pětadvacáté narozeniny. Většinu své dosavadní kariéry prožil v pražské Dukle, kde si připsal prvoligový debut v dospělém áčku v listopadu 2015. V nejvyšší české lize dosud odehrál 34 utkání a dal čtyři góly, vesměs v barvách pražské Dukly. V juniorském věku hostoval krátce v třetiligovém Benešově a později rok v druholigové Jihlavě (2018-19). V českém reprezentačním dresu nastoupil v roce 2016 ke třem utkáním v kategorii U20 a jednou skóroval. V FK Dukla Praha má aktuálně smlouvu do konce června 2022 a proto do FK Mladá Boleslav přichází na půlroční hostování s opcí na případný přestup.

Samuel Dancák, jenž je v třiadvaceti letech na počátku své profesionální kariéry, přišel do pražské Dukly v létě 2016 z košického dorostu. V FK Dukla Praha začal v družstvu U19, od léta 2017 kopal za dospělé béčko a na podzim 2018 hostoval v tehdy druholigovém FK Olympia Radotín. V jarní části ročníku 2018-19 nastoupil ke svým premiérovým a dosavadním třem zápasům v nejvyšší české lize v dresu FK Dukla Praha. Po sestupu Dukly do Národní fotbalové ligy odehrál v druhé lize v soutěžním ročníku 2019-20 osmnáct mistrovských utkání, v nichž dvakrát skóroval, a v podzimní sezóně 2020 ve dvanácti odehraných mistrovských utkáních skóroval jednou. Za slovenskou dorosteneckou reprezentaci si připsal tři starty (dvakrát U17 a jednou U18) a za slovenskou juniorskou reprezentaci U21 nastoupil dvakrát. Z FK Dukla Praha do FK Mladá Boleslav v letošním lednovém termínu přestoupil.

Fanshop banner Fanshop banner