Na hostování přišel obránce Řezník z Plzně
Klub

Na hostování přišel obránce Řezník z Plzně

Redakce

Mladoboleslavskou defenzívu, která v podzimních čtrnácti zápasech inkasovala osmadvacet gólů, což je spolu s Teplicemi a Příbramí nejhorší bilance v prvoligové konkurenci, pro jarní sezónu posílí Radim Řezník z Plzně.

Zkušený defenzivní hráč Radim Řezník, který za necelé dva týdny oslaví dvaatřicáté narozeniny, je rodákem z Českého Těšína a po fotbalových začátcích v FK Těrlicko a FC Karviná ještě v žákovském věku přešel do FC Baník Ostrava (2001-11), kde se přes mládežnická družstva vypracoval až do dospělého áčka, na jehož soupisku se dostal v roce 2007. O čtyři roky později v září 2011 přestoupil do FC Viktoria Plzeň. V nejvyšší české lize si dosud připsal 284 startů a dal 9 gólů, v plzeňském dresu si zahrál Ligu mistrů i Evropskou ligu UEFA. V české reprezentaci hrál za U16 sedmkrát, U17 patnáctkrát, U18 šestkrát, U19 desetkrát, U20 čtyřikrát, U21 desetkrát a za dospělé áčko třikrát. S Plzní byl čtyřikrát českým mistrem a s českou reprezentací stříbrný na mistrovství Evropy U17 v roce 2006.
Obránce Radim Řezník z FC Viktoria Plzeň bude v FK Mladá Boleslav hostovat do konce června 2021. „Radim se dlouhodobě řadí mezi nejkvalitnější krajní obránce české nejvyšší soutěže, bezmála dvě stě startů v dresu Plzně je toho jasným důkazem. V jedenatřiceti letech je navíc nadále v nejlepším fotbalovém věku. Hledali jsme tým, ve kterém by se uplatnily Radimovy kvality i zkušenosti. Hostování v Mladé Boleslavi je v současné chvíli ideálním řešením pro všechny účastněné strany," řekl Viktor Kolář ze Sport Invest, který zastupuje hráčovy profesní zájmy.

Fanshop banner Fanshop banner