Vítězný vstup do roku 2021
Klub

Vítězný vstup do roku 2021

Redakce

První herní test krátkého zimního přípravného období absolvovali mladoboleslavští fotbalisté s prvoligovým rivalem za příjemného lednového počasí (+5°C) a přemohli ho shodným gólovým rozdílem, jako před necelými sedmi týdny v mistrovském duelu 8. ligového kola.

První poločas začali aktéři obou týmů rozpačitě, byť s oboustranně ofenzivní snahou. Po pár úvodních minutách však převzali Boleslavští iniciativu a po většinu herního času před přestávkou byli lepší, což vyjádřili dvěma góly. V 9. a v 11. minutě úspěšně čelili dvěma pardubickým rohům a na konci úvodní čtvrthodinky skórovali.
V 15. minutě Douděra utekl po pravé straně a jeho ostrou přízemní přihrávku Graiciar ve skluzu z malého vápna nasměroval do pardubické branky - 1:0.
Ve 21. minutě si Šeda poradil s Jeřábkovou střelou k pravé tyči. Ve 25. minutě kopal Budínský první boleslavský roh, který pardubická defenzíva odvrátila, ovšem dalšímu soupeřovu ataku podlehla.
Ve 26. minutě po levé straně sprintující Mazáň zdařile odcentroval a Jiří Klíma z malého vápna hlavou zvýšil boleslavské vedení na 2:0.
Ve 29. minutě Ladra vnikl zleva do vápna, jeho zakončení brankář Letáček vyrazil a Douděrovu dorážku obránce od levé tyče vytlačil na roh, ze kterého už Boleslavští nezahrozili. Ve 34. minutě akce Ladry s Jiřím Klímou proti dvojici bránících hráčů skončila pouze třetím boleslavským rohem, po kterém vzápětí následoval čtvrtý. Ve 40. minutě Budínského rohový kop Šimek hlavou nasměroval těsně nad pardubické břevno. Do konce prvního dějství Boleslavští stihli ještě svůj sedmý roh, ale dvougólové vedení nenavýšili.

Do druhého poločasu nastoupily oba týmy s početnými změnami. V boleslavské sestavě zůstali pouze brankář Šeda a stoper Křapka, jinak trenér Jarolím dal šanci devíti čerstvým hráčům. Ti v rozpětí pěti minut bezprostředně po změně stran úspěšně čelili čtyřem rohovým kopů Pardubic. Obdobné dvě standardní situace rozehrávali Boleslavští v 53. a 55. minutě. V 61. minutě jemný oblouček Jiráska sice našel před pardubickou brankou Drchala, ale jeho hlavička postrádala důraz. V 67. minutě po Omalově špatné rozehrávce Pardubičtí nebezpečně zaútočili a Pfeiferovo technické zakončení k levé tyči Šeda bravurním zákrokem zlikvidoval. V 72. minutě Boleslavští po autovém vhazování lacino přenechali míč soupeři, Pfeifer naštěstí křížnou ranou Šedovu branku netrefil.
V 74. minutě zdravě sebevědomý Lukáš Mašek odtáhl boleslavský atak po pravé straně přes dva protivníky a od koncové lajny přihrál před branku Jiráskovi, jenž obloučkem ke vzdálenější tyči překonal brankáře Letáčka - 3:0.
Pardubičtí vzápětí nepříznivě se vyvíjející skóre zmírnili.
V 75. minutě Hlavatého tvrdou střelu z pravé strany Šeda pouze ztlumil a za ním Mužík z pár kroků do prázdné branky snížil na 3:1.
V 77. minutě po Drchalově zpětné přihrávce se Janošek kličkou zbavil obránce a z otočky nastřelil levou tyč pardubické branky.
V 79. minutě Dufek poslal podle pravé postranní čáry do brejku Drchala, jenž vběhl s míčem do šestnáctky, kde elegantní zasekávačkou ošálil dotírajícího beka i vyběhnuvšího gólmana, načež do opuštěné branky skóroval - 4:1.
V 82. minutě Letáček snadno chytil tečí zmírněný střelecký pokus Lukáše Maška. V 86. minutě Surzynův trestný kop Šeda vytlačil od levé tyče na sedmý pardubický roh. O dvě minuty později po Dufkově školácké ztrátě míče na vlastní polovině a Slámově střele získaly Pardubice svůj osmý roh, který však podobně jako všechny předchozí k vážnému ohrožení protivníkovy branky nedotáhly. V 89. minutě po spolupráci s Drchalem střílel Jirásek, ale brankář Letáček byl u levé tyče včas. V poslední minutě Janošek rozehrál desátý boleslavský roh bez využití.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Šeda - Graiciar, Křapka, Šimek, Mazáň - Budínský, Pech - Douděra, Ladra, Preisler - Jiří Klíma.
Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase: Šeda - Lukáš Mašek, Křapka, Glöckner, Alhassan - Omale, Janošek - Dufek, Jirásek, Škoda - Drchal.

Sestava FK Pardubice v I. poločase: Letáček - Prosek, Šejvl, Hušek, Čelůstka - Tischler, Hlavatý, Jeřábek, Solil, Pfeifer - Petráň.
Sestava FK Pardubice v II. poločase: Letáček - Surzyn, Toml, Čihák, Sláma - Kostka, Hlavatý, Jeřábek, Solil, Pfeifer - Mužík.

Góly: 15. Graiciar, 26. Jiří Klíma, 74. Jirásek, 79. Drchal - 75. Mužík

Rozhodčí: Pechanec - Váňa, Severýn

Fanshop banner Fanshop banner