Prvoligový tým zahájil přípravu, v níž sehraje dva přátelské duely
Klub

Prvoligový tým zahájil přípravu, v níž sehraje dva přátelské duely

Redakce

Po nezvykle krátké vánoční přestávce, která trvala necelé dva týdny od Štědrého dne 2020 do první neděle nového roku 2021, se sešli mladoboleslavští fotbalisté k zahajovacímu tréninku zimního přípravného období, aby už v sobotu 16. ledna nastoupili k prvnímu mistrovskému utkání o ligové body.

V nedělním dopoledni 3. ledna 2021 absolvovali testování v rámci zásad koronavirové prevence a odpoledne napochodovali nejprve do posilovny a následně na fotbalové hřiště v areálu mladoboleslavského Městského stadionu.
Pod hlavním trenérem Karlem Jarolímem a jeho asistenty Borisem Kočím, Lukášem Jarolímem a Oldřichem Pařízkem zimní přípravu zahájili jen dva brankáři Denis Hartych a Jan Šeda, když Petr Mikulec je zraněný a Jan Stejskal nemocný, a pětadvacítka hráčů Rashid Alhassan, Lukáš Budínský, David Douděra, Václav Drchal, Ladislav Dufek, Martin Graiciar, Dominik Janošek, Milan Jirásek, Jakub Klíma, Jiří Klíma, Antonín Křapka, Tomáš Ladra, Daniel Langhamer, Dominik Mašek, Lukáš Mašek, Marek Matějovský, Róbert Mazáň, Solomon Omale, David Pech, Dominik Preisler, Michal Škoda, David Šimek, Alexei Tataev.
Brazilec Marco Túlio má povolený o dva dny pozdější nástup do přípravy, Michael Hönig, Ladislav Krobot, Vojtěch Stránský a Jakub Fulnek jsou ve stavu nemocných.
Navrátilci z hostování jsou brankář Jan Stejskal (Slavia) a útočník Tomáš Ladra (Jablonec), z mladoboleslavského B týmu jsou přizvaní brankář Denis Hartych a ofenzivní hráč Rashid Alhassan, nováčky v mladoboleslavském kádru jsou Milan Jirásek (v jednání přestup z FC Baník Ostrava), Dominik Preisler (v jednání hostování s opcí z FK Dukla Praha), Solomon Omale (týdenní test z 1. SK Prostějov) a Ladislav Dufek (týdenní test z SK Benešov).
Kabinu FK Mladá Boleslav opustili Davis Ikaunieks (po půlročním hostování návrat do FK Jablonec), Jiří Kulhánek (po půlročním hostování návrat do AC Sparta Praha a nové hostování ve Slezském FC Opava), Šimon Gabriel (po půlročním hostování návrat do FC Viktorie Plzeň a nové hostování v FK Teplice), Ondřej Zahustel (po půlročním hostování návrat do AC Sparta Praha), Jakub Markovič (po půlročním hostování návrat do SK Slavia Praha), Petr Mareš (nové působiště v jednání), Ondřej Mazuch (nové působiště v jednání).

V příštích dnech mladoboleslavské fotbalisty čeká vícefázová přípravy výhradně v domácích podmínkách včetně dvou nesoutěžních zápasů, které by se měly konat bez přítomnosti diváků, jak vyžadují regule celostátní koronavirové karantény.

Přípravná utkání v lednu 2021:
Úterý 5. ledna od 14 hodin FK Mladá Boleslav - FK Pardubice, živě na: https://youtu.be/xyiH4-TRg20
Sobota 9. ledna od 14 hodin FK Mladá Boleslav - Bohemians 1905

Zahájení mistrovské sezóny FORTUNA:LIGY:
Sobota 16. ledna od 14 hodin FK Mladá Boleslav - FC Zbrojovka Brno
Neděle 24. ledna od 18,30 hodin AC Sparta Praha - FK Mladá Boleslav

Fanshop banner Fanshop banner