Jeden bod za Klímovy dva góly a Mikulcovo chycení penalty
Klub

Jeden bod za Klímovy dva góly a Mikulcovo chycení penalty

Redakce

Remízou, která neuspokojila ani jednoho ze soupeřů, skončilo střetnutí dvou týmů ze spodních příček ligového pořadí. Boleslavští pod čerstvě novým trenérem Jarolímem brzo vedli, ale Opavští do přestávky skóre otočili. Po změně stran Jiří Klíma svojí druhou trefou vyrovnal a bod pro Boleslav v nastavení uhájil Mikulec chycením pokutového kopu.

První poločas dopadl pro boleslavské fotbalisty špatně, přestože ho začali dobře. Když zdárně přežili první opavský roh, tak otevřeli skóre.
V 5. minutě po dlouhém nákopu brankáře Mikulce souboj se stoperem Hrabinou vyhrál Jiří Klíma a přízemní ranou mezi nohy opavského gólmana Šroma skóroval - 0:1.
Opavští kontrovali Holíkovým trestným kopem, který Mikulec odboxoval mimo vápno. V 11. minutě Fulnekův centr lapil Šrom před dobíhajícím Jiřím Klímou. O dvě minuty později na Mazáňův centr před opavskou brankou nedosáhl Fulnek. Když se zdálo, že mají Boleslavští utkání pod kontrolou, tak zbytečně inkasovali.
Ve 24. minutě Kulhánkovu lajdáckou rozehrávku na hranici vlastní šestnáctky soupeř zachytil a gólově potrestal, když Harazim z úhlu prostřelil Mikulce - 1:1.
Netrvalo dlouho a Opavští vývoj utkání zcela otočili.
Ve 35. minutě svižný útok středem boleslavské defenzívy zakončil přesnou ranou podle gólmana Rataj - 2:1.
Do přestávky každý tým promarnil po jedné šanci. Ve 36. minutě po Janoškově ztrátě míče Dordič netrefil Mikulcovu branku a o dvě minuty později si Mazáňův centr srazil stoper Didiba k pravé tyči vlastní branky, ale opavský gólman zareagoval úspěšně.

Druhý poločas začali Boleslavští podobně úspěšně, jako první. Už ve 47. minutě po Mazáňově pasu Janošek utekl soupeřově obraně, obešel brankáře a z úhlu odrazem od vzdálenější tyče se trefil do branky, ovšem rozhodčí kvůli ofsajdu gól neuznal.
V 50. minutě Janošek přesnou kolmou přihrávkou poslal do šance Jiřího Klímu a ten ji využil, když jistou střelou překonal Šroma - 2:2.
Zbytek poločasu byl přehlídkou ofenzivních manévrů. Oba týmy usilovaly o vstřelení třetího gólu. Obránci byli pozorní a důslední, útočníci nepřesní. Blízko rozhodnutí v boleslavský prospěch byl v 77. minutě Jiří Klíma, jenž se po přihrávce Budínského ocitl nehlídaný před soupeřovou brankou, ale jeho nedůrazné zakončení brankář vytlačil se štěstím na roh. Nejdramatičtější chvíle nastaly v samém závěru. Boleslavští ubránili dva soupeřovy rohy, ale Opavští reklamovali Mazáňovo hraní rukou. Sudí Berka jim po zhlédnutí video záznamu dal za pravdu a nařídil pokutový kop. Ten už v nastavených čtyřech minutách poslal Tiehi k pravé tyči, kam se úspěšně vrhnul Mikulec a zabránil téměř jistému gólu.

Sestava Slezský FC Opava: Šrom - Hrabina, Didiba, Žídek - Rataj (71. Koschatzky), Tiehi, Holík, Harazim, Helešic - Juřena, Dordič (84. Kramář).

Sestava FK Mladá Boleslav: Mikulec - Jakub Klíma, Tataev, Křapka, Mazáň - Zahustel (80. Douděra), Budínský, Janošek, Kulhánek - Jiří Klíma, Fulnek (70. Ikaunieks).

Góly: 24. Harazim, 35. Rataj - 5. a 47. Jiří Klíma

ŽK: Harazim, Didiba, Žídek, Hrabina - Jakub Klíma, Janošek, Budínský, Mazáň

Rozhodčí: Berka - Caletka, Ratajová

Fanshop banner Fanshop banner