Boleslav se po domácí prohře přiblížila ligovému propadlišti
Klub

Boleslav se po domácí prohře přiblížila ligovému propadlišti

Redakce

Utkání 10. kola sousedů ze spodních pater ligové tabulky, čtrnácté Boleslavi s patnáctými Teplicemi, vyznělo pro domácí boleslavské fotbalisty neradostně, neboť zaslouženě prohráli, když nepřekonali soupeřova brankáře ani z pokutového kopu.

První poločas začali Boleslavští aktivně, ale téměř deset minu jim trvalo, než vystřelili na soupeřovu branku. V 10. minutě ji Škoda z deseti metrů hlavičkou těsně minul a o tři minuty později nepřesně z dvaceti metrů střílel Lukáš Mašek. Ve 14. minutě se povedl Teplickým útok po pravé straně a z Trubačova přízemního centru Fortelný vystřelil naštěstí nedůrazně, přesto měl Mikulec plné rukavice práce, aby boleslavskou branku uchránil. V 17. minutě první teplický roh rozehrál Moulis, ale rozhodčí Denev akci zarazil kvůli útočnému faulu. V té době už Tepličtí hru vyrovnali a útočné akce se přelévaly od jednoho vápna k druhému.
Ve 28. minutě druhý teplický roh odvrátil od bližší tyče Tataev. Teprve ve 34. minutě získali Boleslavští svůj první roh v tomto utkání, ale do nebezpečného zakončení se neprosadili. Ve 38. minutě Budínského trestný kop z hranice šestnáctky brankář Němeček jistě lapil. Načež se naplnil omšelý fotbalový zákon ve znění: nedáš - dostaneš.
Ve 39. minutě Moulis dostal od boleslavských protihráčů dostatek času a prostoru ke střelbě z dvaceti metrů, která se mu povedla tak, že na ni brankář Mikulec nedosáhl a zapadla do pravé vingle - 0:1.
Po obdrženém gólu se Boleslavští marně tlačili k teplické brance. Skóre pro ně zůstalo nepříznivé.

Do druhého poločasu Boleslavští vstoupili s dvojí ofenzivní změnou, která však nepomohla. Ve 48. minutě Douděra zprava pronikl soupeřovou obranou a jeho přízemní střelu teplický brankář u levé tyče chytil. V 54. minutě Ikaunieks střílel nepovedeně. Boleslavské ofenzivní úsilí mařily kombinační nepřesnosti. Túliova rána vynesla Boleslavi druhý roh, který po Budínském rozehrání skončil bez efektu. Po dalším Budínského centru zahrál teplický Kučera ve vlastním vápně rukou a sudí Denev nekompromisně nařídil penaltu.
V 59. minutě pokutový kop Škoda poslal po zemi k levé tyči, kam se zdařile vrhnul brankář Němeček a vytlačil míč na třetí boleslavský roh. Tomu se Teplice snadno ubránily.
V 61. minutě se po centru z levé strany nedohodli tepličtí obránci s vlastním brankářem a Douděrovu střelu do odkryté branky Němeček zázračným zákrokem vyrazil mimo tři tyče. V 65. minutě teplický trestný kop Moulise usměrňoval hlavičkou Černý a Mikulec míč lapil. V následující minutě pádil Mareš sám proti Mikulcovi, který včas vyběhl a teplickou šanci zmařil. V 70. minutě Douděra školácky ztratil míč a Fortelný sólo přes půlku hřiště zakončil střelou do levé tyče boleslavské branky. Závěrečná čtvrthodinka byla plná marných boleslavských pokusů, v nichž převažovaly dlouhé nakopávané pasy, které teplická defenzíva s přehledem kontrolovala a soupeře do koncovky nepouštěla. Navíc Teplicím nečekaně ke třem bodům pomohl boleslavský brankář.
V 84. minutě gólman Mikulec zbrkle vyběhl mimo vápno a mezi vlastními obránci ve snaze o jednoduchý odkop minul míč, ke kterému se tak zcela zdarma dostal teplický Trubač a snadno ho poslal do prázdné boleslavské branky - 0:2.
To bylo vskutku tragikomické finále nepovedeného boleslavského představení. V následné snaze přetažený centr Túlia vrátil Jiří Klíma před teplickou branku a Zahustel z deseti metrů nastřelil brankáře Němečka, o minutu později Túliův trestňák usměrňoval Zahustel nedůraznou hlavičkou do míst, kde byl připravený teplický gólman. Ani dvě nastavené minuty na boleslavské prohře nic nezměnily

Sestava FK Mladá Boleslav: Mikulec - Zahustel, Tataev, Křapka, Mazáň - Túlio, Budínský - Douděra (73. Šimek), Lukáš Mašek (46. Jiří Klíma), Graiciar (46. Ikaunieks) - Škoda.

Sestava FK Teplice: Němeček - Radosta (82. Ljevakovič), Vondrášek, Shejbal (61. Hošek), Černý - Fortelný (90. Kodad), Kučera, Jukl, Trubač, Moulis (90. Kozák) - Mareš.

Góly: 39. Moulis, 84. Trubač

ŽK: Douděra

Rozhodčí: Alex Denev - Kubr, Leška

Fanshop banner Fanshop banner