Jasná výhra nad ligovým nováčkem
Klub

Jasná výhra nad ligovým nováčkem

Redakce

V historicky prvním střetnutí boleslavských a pardubických fotbalistů o prvoligové body, které se hrálo v nepříjemném chladu, vlhkosti a pod šedivou inverzní oblačností, se z vítězství radovali Boleslavští. O plném tříbodovém zisku rozhodli už v prvním poločase.

První poločas s výjimkou úvodních nezáživných deseti minut byl v boleslavské režii. První boleslavský roh ve 13. minutě Pardubičtí ubránili. V 17. minutě po nepovedeném Tataevově odkopu a Mazáňově nezdařené hlavičce Hlavatý tvrdě vystřelil jen pár centimetrů vedle pravé boleslavské tyče, což byla ojedinělá pardubická nebezpečná akce.
Ve 20. minutě po druhém boleslavském rohu rozehraném Janoškem vystřelil po zemi Mazáň a u levé tyče míč doklepl do branky Tataev - 1:0.
Boleslavští byli při chuti a zanedlouho vedení navýšili.
Ve 24. minutě po faulu na Douděru nařídil rozhodčí Machálek trestný kop, který Budínský provedl dokonale obstřelením hráčské zdi přesně do pravého horní růžku pardubické branky - 2:0.
Viditelně povzbuzení boleslavští fotbalisté se nadále hrnuli k soupeřově brance. Na Škodův centr Zahustel nedosáhl jen o kousek. Janoškovu střelu Budínský nasměroval do tyče. Po Škodově přihrávce se Zahustel ocitl sám před pardubickým gólmanem, ale rozhodčí jej zastavili kvůli ofsajdu.
Ve 45. minutě si Douděrův pas zpracoval Zahustel a jeho střelu brankář Boháč vytlačil na třetí roh, který rozehrál Budínský, a když ho pardubický brankář neudržel v rukavicích, tak Túlio pohotovou hlavičkou skóroval - 3:0.
Druhý poločas
začali Boleslavští tlakem, kterému soupeř odolal. Ve 47. minutě Boháč chytil Túliovu přízemní ránu. Před 60. minutou o sobě dali vědět Pardubičtí a v rozmezí necelých deseti minut kopali tři rohové kopy, které boleslavská defenzíva ubránila. Navíc Huf střílel mimo boleslavskou branku a v 65. minutě Hufův průnik v poslední chvíli zmařili Túlio s Jakubem Klímou. V 66. minutě po Douděrově přihrávce Škoda sám před brankářem Boháčem nastřelil jeho nohy. O chvíli později Ikaunieks pálil nepřesně a Budínský do připraveného brankáře. V 69. minutě po Budínského trestňáku hlavičkoval Tataev těsně vedle.
V 75. minutě po spolupráci se Zahustelem a Budínským odcentroval z pravé strany Jakub Klíma před branku, kde si míč zpracoval Drchal a z otočky vystřelil přesně k pravé pardubické tyči - 4:0.
Boleslavští pod dojmem výrazného vedení polevili v koncentraci a protivník toho využil.
V 80. minutě po pátém pardubickém rohovém se střelou ze skrumáže prosadil Huf - 4:1.
Pardubičtí viditelně ožili a tlačili se k boleslavské brance. Ovšem blíže ke skórování byli v závěru zápasu Boleslavští. V předposlední minutě běžel sám proti soupeřově brance Zahustel, ale nastřelil vyběhnuvšího Boháče, a v jediné nastavené minutě Drchalovi nevyšel pokus o přelobování brankáře.

Sestava FK Mladá Boleslav: Mikulec - Jakub Klíma, Křapka, Tataev, Mazáň - Túlio (90. Kulhánek), Janošek (67. Ikaunieks) - Zahustel, Budínský (90. David Šimek), Douděra (79. Lukáš Mašek) - Škoda (67. Drchal).

Sestava FK Pardubice: Boháč - Prosek, Čihák, Toml, Surzyn - Šejvl - Vít, Samuel Šimek (46. Huf), Sláma (81. Petráň), Hlavatý - Černý (81. Kurka).

Góly: 20. Tataev, 24. Budínský, 45. Túlio, 75. Drchal - 80. Huf

Rozhodčí: Machálek - Blažej, Hrabovský

Fanshop banner Fanshop banner