Konečně budeme hrát, vítají fotbalisté
Klub

Konečně budeme hrát, vítají fotbalisté

Redakce

Pět týdnů se v Česku nehrál ligový fotbal. Na pokračování přerušeného soutěžního ročníku 2020-21 se spolu s fotbalovými fanoušky těší trenéři i hráči, což z kabiny FK Mladá Boleslav potvrdili trenér Jozef Weber a kapitán Lukáš Budínský.

S prvními listopadovými dny hodně vzrostla naděje na obnovení zápasového programu FORTUNA:LIGY. „Z obnovení ligového programu jsme rádi," pravil hlavní trenér mladoboleslavského mužstva Jozef Weber. „Trošku mě mrzelo, že se liga zbytečně zastavila, i když rozumím tomu, že situace byla a stále je pro českou vládu těžká. O to více jsme rádi, že je šance znovu hrát." Kapitán týmu Lukáš Budínský potvrdil, že se fotbalisté ligového restartu nemůžou dočkat: „Těšíme se moc, nikoho nebaví jen trénovat bez zápasů."
Boleslavští naposledy o ligové body hráli před měsícem, kdy v sobotu 3. října remizovali doma s Českými Budějovicemi (2:2). Potom ve čtvrtek 8. listopadu postoupili v českém poháru MOL Cup do osmifinále přes druholigovou Chrudim (1:1 a na penalty 7:6). V první polovině listopadu byla FORTUNA:LIGA přerušená plánovanou reprezentační přestávkou, na kterou navázala třítýdenní covidová karanténa. Podruhé v letošním roce, poprvé se tak stalo na dva měsíce v jarní sezóně (13.3. - 25.5.). Restart ligy absolvují Boleslavští v neděli 8. listopadu na hřišti pražské Slavie.
„V porovnání s jarním přerušením to bylo na podzim trochu jiné, protože jsme věřili, že se bude po skončení reprezentační pauzy hrát, když byl fotbal výjimečný příkladným dodržováním veškerých vládní nařízení. Pravidelně jsme byli testováni a věřili, že pauza nebude dlouhá," uvedl trenér Jozef Weber. Neskrývá, že lze jen těžko předvídat, v jaké síle mužstvo vstoupí do obnoveného zápasového programu. „Ne že bych záměrně mlžil, ale i když dnes je situace zdánlivě dobrá, tak až po pátečních covidových testech budeme moudřejší, neboť se může stát, že nám nějaký hráč vypadne z přípravy i z možnosti nasazení do mistrovského zápasu," prohlásil ve středu 4. listopadu Jozef Weber.
Nevyzpytatelnost momentální formy a zároveň odhodlání, co nejlépe se poprat s letošními nestandardními podmínkami, potvrdil Lukáš Budínský: „Tréninky zápas nenahradí, zápasová praxe bude určitě chybět, jen doufám, že začneme lépe, než po jarní pauze a začneme zostra získáváním ligových bodů. Momentální sportovní forma a připravenost po měsíční pauze bude nejspíše u každého týmu i jednotlivce jiná a jak na tom kdo je, ukáže až samotný zápas. Doufám, že my ve formě budeme."

Fanshop banner Fanshop banner