Dva body za domácí remízu a penaltový rozstřel
Klub

Dva body za domácí remízu a penaltový rozstřel

Redakce

V sedmém mistrovském utkání podzimní sezóny boleslavští osmnáctiletí dorostenci v herně vyrovnaném souboji remizovali s hradeckými vrstevníky. V pozápasové penaltové loterii si vystříleli cenný bod navíc. V šestnáctičlenné skupině B České ligy starších dorostenců jsou momentálně na pěkném šestém místě.

Od úvodních minut prvního poločasu bylo jasné, že o vítězi utkání rozhodne jedna povedená akce či chyba, neboť na sebe narazila družstva podobné kvality. Hrálo se vyrovnané utkání s minimem šancí. Hradecký soupeř hrál velmi dobře v obranné fázi, byl dobře organizovaný a boleslavské družstvo přes dobrou výstavbu a vedení útoku se neprosazovalo v poslední třetině hřiště a horko těžko se dostávalo k ohrožení branky. První velkou šanci zápasu si vypracovali Hradečtí. Po chybě v boleslavské rozehrávce se řítil hradecký útočník ze strany sám na Karmazina, který protivníkovu střelu vyrazil mimo tři tyče. Ve 29. minutě se podobná situace opakovala v opačném gardu a ani Boleslavští soupeřovu chybu nevyužili. Ve 33. minutě vyšel boleslavskému družstvu signál z rohu, ale Král jen nastřelil před brankou stojícího protihráče.

Druhý poločas pokračoval stejně, jako ten první, takže skoro bez šancí. Do vedení šli nečekaně Hradečtí, jako když by udeřil blesk z čistého nebe.
V 59. minutě boleslavský brankář Karmazin neudržel těžký centr, míč mu vypadl před dobíhajícího protihráče Hodače, jenž pohodlně dal vedoucí gól Hradce - 1:0.
Boleslavští zmobilizovali síly a hnali se za vyrovnáním, ovšem proti množství závarů a pološancí se organizovaná hradecká defenzíva výborně bránila, až na jednu výjimku čtvrt hodiny před koncem.
V 75. minutě centr ze strany špatně trefil Svoboda, ale od jeho stojné nohy se míč odrazil ke Kaulfusovi, který prostřelil hradeckého brankáře Strnada na přední tyči - 1:1.
Do konce utkání měl ještě každý ze soupeřů po jedné šanci. Nejprve v 82. minutě střílel neúspěšně z vápna Snížek a o tři minuty později Hradečtí nevyužili zaváhání v boleslavské obraně.
Po devadesáti odehraných minutách si týmy připsaly po jednom bodu za remízu a o další bonusový bod si to rozdaly v pozápasovém penaltovém rozstřelu. Tuto dovednostní soutěž zvládli lépe Boleslavští: FK Mladá Boleslav U18 - FC Hradec Králové U18 4:2.

K utkání boleslavský trenér Marek Maňas řekl: „Odehráli jsme velmi vyrovnané utkání s kvalitním soupeřem, v němž rozhodovaly maličkosti. Hradec po celý zápas bránil v pevném bloku, do kterého se nám nedařilo dostávat. My jsme se naopak mohli opřít o dobře rozehrávané útoky, rychlé otáčení těžiště hry a dobře jsme se dostávali k pokutovému území soupeře, nicméně se nám nedařila předfinální fáze. Chyběla nám větší rotace hráčů, odvaha v soubojích jednoho proti jednomu a výběr správného předfinálního řešení. V době kdy se zdálo, že už vstřelíme vedoucí branku, soupeř udeřil. Velkou sílu potom ukázal náš tým v cestě za vyrovnáním, hru jsme zjednodušili a vyrovnali ze standardní situace. V penaltovém rozstřelu jsme zachovali větší klid než soupeř, a tak jsme si připsali vybojovaný bod navíc do tabulky."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Karmazin - Kadlec, Velička, Pechanec, Tichý - Král (66. Snížek) - Kaulfus, Vlček (55. Zedníček), Smožanyk (55. Svoboda), Novotný (66. Holakovský) - Petr Hradec (81. Daniel Hradec). Připravený: Soukup.

Sestava FC Hradec Králové U18: Strnad - Semerák, Hanuš, Buryánek, Houdek - Slivka, Hypšman (82. Ludvík), Česák (66. Šípek) - Hodač (66. Včelák), Hruška (89. Junek), Schmoranz.

Branky: 71. Kaulfus - 51. Hodač

ŽK: Novotný, Kaulfus, Daniel Hradec - Hypšman, Schmoranz

Rozhodčí: Vokoun - Vaňousek, Hercíková

Fanshop banner Fanshop banner