Výhra po jeden měsíc dlouhém čekání
Klub

Výhra po jeden měsíc dlouhém čekání

Redakce

Nejmladší boleslavští dorostenci čekali na výhru přesně jeden měsíc a dva dny. Naposledy urvali tři body právě proti Hradci Králové v pohárovém Memoriálu Vlastislava Marečka. Ve skupině B České ligy mladších dorostenců jsou nyní na jedenácté příčce s nejhorším skóre 12:36 ze všech šestnácti družstev.

Na boleslavských mladících byla vidět křeč, jak moc chtěli konečně uspět. Hrálo se vyrovnané utkání se šancemi před oběma brankami. Boleslavští však na rozdíl od soupeře nastřelili dvakrát tyč a dali dva góly, takže si vítězství zasloužili. Po vedoucím Havlasově gólu se viditelně uvolnili a začali více běhat. Deset minut před koncem se do hradecké branky trefil Hájek a zvýraznil tak boleslavské vedení, které zmírnil o pět minut později Fejgl proměněním hradecké penalty. Ve zbývajících minutkách Boleslavští vytoužené vítězství uhlídali.

„Za celý tým jsem především rád, že se vyhrálo. Po sérii čtyř proher se staršími soupeři, už jsme si potřebovali sáhnout i úspěšný výsledek. Ten se naštěstí dostavil. Nevím, zda úplně zaslouženě. Hrálo se v poli vyrovnané utkání s minimem šancí. Ještě za bezgólového stavu vykopával Zaplatílek míč z naší brankové čáry. My pro změnu dvakrát pálili do tyče. Vítězství je určitě šťastné, ale nebýt hloupé penalty, udrželi jsme čisté konto a dva góly dali, takže o chloupek ho beru i jako zasloužené," řekl trenér boleslavských dorostenců Jaroslav Machač.

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Zaplatílek - Kavan (64. Hájek), Pastyřík, Pavlíček, Soukup - Kasáček (75. Straka), Naďo - Majer (75. Oláh), Gnip (64. Částka), Bažo (64. Trajkovski) - Havlas.

Sestava FC Hradec Králové U16: Horák - Dymák (61. Hartman), Blažek, Chudý, Hampl, Černý (61. Lubinek), Kareš (75. Hrnčíř), Benedikt (75. Machačka), Truhelka, Fejgl, Rubák (75. Zeman).

Branky: 58. Havlas, 79. Hájek - 84. Fejgl (z pokutového kopu)

ŽK: Kareš, Fejgl

Rozhodčí: Vokoun - Vaňousek, Hercíková

Fanshop banner Fanshop banner