Boleslav ztratila výhru v poslední minutě
Klub

Boleslav ztratila výhru v poslední minutě

Redakce

Dobře rozehraný zápas, který po půlhodině zdánlivě směřoval k očekávanému vítězství, boleslavští fotbalisté nedotáhli do zdárného konce. Budějovičtí nejprve těsně před pauzou ukončili Mikulcovu aktuální neprůstřelnost po 237 minutách a navíc v poslední minutě řádné hrací doby šťastně vyrovnali.

První poločas začal nečekaně divoce. Budějovičtí měli výkop, ale o míč rychle přišli nepřesnou přihrávkou, ovšem za chvíli boleslavskou defenzívu zaskočili. Ve 2. minutě po dlouhém autovém vhazování se ve shluku uvnitř boleslavské šestnáctky dostal k zakončení Javorek a trefil se k pravé tyči. Hlavní rozhodčí Julínek však gól neuznal, neboť jeho kolega na pomezí Podaný odmával ofsajd, v němž se před Mikulcem zapomněli dva budějovičtí hráči. Ve 4. minutě první budějovický roh a v 8. minutě první boleslavský roh zůstaly bez využití. V 10. minutě Túliův centr prodloužil Mašek hlavou do břevna a dorážka se jeho spoluhráčům nepovedla.
V 11. minutě Túliovu povedenou střelu k levé tyči brankář Drobný vyrazil do místa, kde byl v pravou chvíli Zahustel a ten z úhlu přízemní ranou skóroval - 1:0.
V následné sérii ofenzivních pokusů v provedení obou týmů scházela zakončení.
Ve 32. minutě Túlio vybojoval na půlící čáře míč a krásně přenesl hru z levé na pravou stranu hřiště Fulnekovi, po jehož centru Škoda prostřelil budějovického brankáře Drobného - 2:0.
V tu chvíli měli Boleslavští utkání rozehrané podle svých představ o domácím zisku tří bodů, přesto na ně nedosáhli.
Ve 42. minutě budějovický zprvu nenápadný útok vyvrcholil po Brandnerově přihrávce Čoličovou přesnou křížnou ranou skrz houštinu těl k pravé tyči, na což Mikulec nestihl reagovat - 2:1.

Na začátku druhého poločasu oba týmy promarnily po jednom rohovém kopu. V 56. minutě po Túliově centru z levé strany Škoda z voleje nastřelil obránce, následný roh rozehrál Budínský a slabou Túliovu hlavičku Drobný snadno chytil. Budějovice kontrovaly Matějkovým průnikem přes Křapku, ale Mikulec včas vyběhl a soupeřovu šanci zmařil za cenu rohu, který odvrátil Tataev. Jihočeši se neúnavně tlačili k boleslavské brance, Čoličovy centry i Ekpaiův střelecký pokusy cíl nenašly. V 66. minutě Túlio dobře zamířil k pravé tyči, kam se Drobný vrhnul včas. V 71. minutě budějovický gólman zvládl i ránu z Fulnekovy kopačky po boleslavské kombinační akci z levé strany. V množících se neúprosných osobních soubojích se střídavě utápěly ofenzívní pokusy obou týmů. V 82. minutě Budínský našel v soupeřově šestnáctce Drchala, ale ten se neprosadil přes Havla. V 86. minutě Jakub Klíma pokazil přihrávku na Zahustela, který navíc uklouznul, ale naštěstí rozhodčí budějovický atak zastavili kvůli ofsajdovému postavení Ekpaie.
V 90. minutě Čoličův centr z pravé strany usměrnil hlavou k pravé tyči mimo Mikulcův dosah střídající Jánošík - 2:2.
Ve třech nastavených minutách se na remízovém skóre nic nezměnilo. Boleslav si připsala další nepříjemnou domácí ztrátu, Budějovice potvrdily svoji aktuální venkovní neporazitelnost.

Sestava FK Mladá Boleslav: Mikulec - Jakub Klíma, Tataev, Křapka - Zahustel, Túlio, Budínský, Mazáň - Fulnek (84. Kulhánek), Dominik Mašek (63. Drchal), Škoda (63. Graiciar).

Sestava SK Dynamo České Budějovice: Drobný - Čolič, Havel, Talovierov, Skovajsa - Brandner, Čavoš, Javorek, Havelka (80. Ekpai), Mršič (74. Jánošík) - Matějka (58. Bassey).

Góly: 11. Zahustel, 32. Škoda - 42. Čolič, 90. Jánošík

Rozhodčí: Julínek - Podaný, Ratajová

Diváků: 1232

Fanshop banner Fanshop banner