Béčko se po těsné výhře drží v popředí třetiligové tabulky
Klub

Béčko se po těsné výhře drží v popředí třetiligové tabulky

Redakce

Boleslavské béčko vyhrálo páté ze šesti podzimních mistrovských zápasů, i když tentokrát jen těsně proti poslednímu týmu tabulky, a to jediným gólem Angelozziho ze závěru prvního poločasu.

První poločas se odehrál ve volném tempu s minimem gólových šancí. Jediný gól padl až těsně před přestávkou. Ve 3. minutě boleslavskou kombinační akce završil Kulhánek střelou z hranice vápna těsně nad branku. V 6. minutě Boleslavští získali první roh a vzápětí kopali další dva, ale ani po jednom z nich branku soupeře přímo neohrozili. V 7. minutě boleslavský stoper Kopa v poslední možné chvíli na hraně šestnáctky zmařil brejk Osmančíka. V 11. minutě vršovický Buneš kopal trestňák, který boleslavská defenzíva odvrátila, ale Bohemians pokračovali v dobývání soupeřova vápna a Krch ranou z úhlu rozvlnil pouze boční síť za pravou tyčkou. Ve 20. minutě Rudzan trestným kopem z dvaceti metrů obstřelil hráčskou zeď, ale brankáře Koubu nepřekvapil. Ve 23. minutě Václavíkův centr zleva Kopa tečoval a gólman Šerák vysoký oblouk snadno zkrotil. Ve 30. minutě Šerák lapil Osmančíkovu tvrdou střelu a v příští minutě si pohlídal i technický pokus Valy z patnácti metrů. Ve 35. minutě za dlouhým pasem za boleslavskou obranu sprintoval Ugwu, ale u míče byl o sekundu dříve brankář Šerák. Ve 37. minutě po Novákově trestném kopu, kterému Šerák pomohl nad břevno, získali Bohemians svůj první roh. Rozehrál ho Buneš a z malého vápna dorážel Krch v jasné šanci, kterou Šerák zmařil vynikajícím zákrokem, když míč těsně před lajnou zachytil.
Ve 45. minutě se Langhamer kličkou zbavil protihráče a z dvaceti metrů přesnou ranou trefil levou tyčku, od které se míč odrazil k Angelozzimu, jenž snadno do odkryté branky přes ležícího Koubu skóroval - 1:0.

Druhý poločas na těsném boleslavském vedení nic nezměnil. Pět minut po změně stran se vršovický Ugwu vřítil do boleslavské šestnáctky, ale neprosadil se přes Kopu. V 53. minutě trestný kop vršovického Buneše odboxoval od boleslavské branky Šerák. Bohemians zatlačili Boleslav před Šerákovu branku, ale z tlaku vytěžili pouze dva rohy v 54. a v 61. minutě. V 66. minutě Langhamer odtáhl středem boleslavský útok, přihrál Alhassanovi a ten z úhlu nastřelil brankáře Koubu připraveného u pravé tyče. V 70. minutě Bohemians vyrovnali poměr rohových kopů na 4:4. Ovšem od té chvíle převzali taktovku hry Boleslavští. V 71. minutě Langhamer parádním pasem poslal do úniku po pravé straně Tvarohu, ale ten se proti důraznému obránci do koncovky neprosadil. V 76. minutě po Kopově přihrávce se Angelozzi pokusil z levé strany prostřelit gólmana, ale získal pro Boleslav pouze šestý roh, kterému se Bohemians ubránili. V 79. minutě Langhamer rozehrál trestný kop Rudaznovi a jeho střelu obránce tečoval na osmý boleslavský roh, který zůstal bez využití. V závěrečných deseti minutách boleslavská defenzíva čelila vršovickému tlaku. Boleslavští postupně ubránili v 85. minutě pátý vršovický roh, přežili o tři minuty později nepřesnou Hlinákovu střelu a s neskrývanou úlevou si vydechli v poslední minutě utkání po Begičově voleji z deseti metrů do břevna.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Šerák - Kopa, Šimek, Rudzan - Kulhánek, Komárek - Douděra (67. Glöckner), Langhamer (85. Michal Mašek), Moravčík (54. Alhassan) - Majer (54. Tvaroh), Angelozzi (85. Havlina).

Sestava Bohemians Praha 1905 B: Kouba - Vala, Krch, Vondra, Václavík - Filip Hašek (81. Le), Buneš - Novák (81. Begič), Osmančík (46. Štěpánek), Nátr (62. Musil) - Ugwu (62. Hlinák).

Gól: 45. Angelozzi

ŽK: Douděra

Rozhodčí: Urban - Benedikt, Eibl

Fanshop banner Fanshop banner