První bod z venkovního hřiště
Klub

První bod z venkovního hřiště

Redakce

Boleslavští ve své prvoligové historii na hřišti v Karviné dosud neprohráli, což potvrdili i v pátém ligovém kole ročníku 2020-21. V prvním poločase byli Karvinští aktivnější, ve druhém se Boleslav výrazně zlepšila, ale soupeřova brankáře nepřekonal nikdo z hráčů, i když o příležitosti nouze nebyla.

První poločas se odehrál pod karvinskou taktovkou. Karvinští se neúnavně tlačili k boleslavské brance a dlouhé úseky hry drželi hru na soupeřově polovině hřiště. Boleslavští úspěšně, i když párkrát se štěstím, karvinským atakům odolali. Před boleslavskou branku létaly centry střídavě zprava od Ndefeho a zleva od Bartošáka. Co neodkopli boleslavští Křapka, Tataev, Mazáň, Túlio či Zahustel, to jistě lapil brankář Mikulec. Z prvního boleslavského útoku ve 13. minutě Fulnek nastřelil bránícího protihráče. Ve 22. minutě Budínský zachytil nepovedený odkop karvinského brankáře, ale boleslavská šance z toho nebyla. O pět minut později Budínský přihrál Fulnekovi, ten dal Zahustelovi, ale jeho centr spoluhráče před karvinskou brankou nenašel. Deset minut před přestávkou po narážečce s Fulnekem povedeně odcentroval Zahustel, ale u bližší tyče obráncem tísněný Mašek hlavičkoval nepřesně. Ve 43. minutě Budínského střelu obránce srazil mimo karvinskou branku a první boleslavský roh z Maškovy kopačky nebezpečí pro Neumana neznamenal.

Druhý poločas začal karvinským rohem, ale obraz hry z prvního poločasu se změnil. Karvinská dominance pominula, neboť Boleslavští byli o poznání aktivnější a především v ofenzívě nebezpečnější. V 56. minutě Fulnek nedotáhl slibně vypadající brejk po pravé straně a o deset minut později prosvištěly karvinským brankovištěm tři centry, ale ani k jednomu se nikdo z boleslavských útočníků nedostal. Kolem 73. minuty Boleslavští promarnili dva rohy a karvinský útok nedotáhl do koncovky Ostrák. Na začátku závěrečné čtvrthodiny bylo horko před oběma brankami. V 76. minutě Drchal elegantně posunul Ikaunieksův centr Douděrovi,, jehož technické zakončení z deseti metrů karvinský gólman Neuman zázračně vychytal. V 77. minutě si v boleslavské šestnáctce Papadopulos zpracoval centr zleva a ranou z deseti metrů těsně minul boleslavskou branku. S blížícím se koncem utkání oba týmy zvyšovaly touhu po vítězném gólu. Hra se přelévala od jedné branky ke druhé. Boleslavský gólman Mikulec zvládl střely Guby a Ostráka. Ani čtyři nastavené minuty na bezgólovém skóre nic nezměnily.

Sestava FK Mladá Boleslav: Mikulec - Jakub Klíma, Tataev, Křapka - Zahustel, Túlio, Budínský (90. Gabriel), Mazáň - Fulnek (61. Drchal), Škoda (70. Ikaunieks), Dominik Mašek (61. Douděra).

Sestava MFK Karviná: Neuman - Ndefe, Santos, Šindelář, Twardzik - Herc, Qose (80. Jursa), Mikuš (89. Dramé), Bartošák (68. Guba) - Ostrák (89. Janečka), Papadopulos.

ŽK: Mazáň, Budínský

Rozhodčí: Denev - Mojžíš, Bureš

Diváků: 1950

Fanshop banner Fanshop banner