Postup přes třetiligového protivníka
Klub

Postup přes třetiligového protivníka

Redakce

Středa 16. září 2020 byla nezvykle dusná (kolem 30°C) a duel druhého kola českého poháru Mol cup pro aktéry nesmírně náročný. Favorizovaná Boleslav postoupila po nejtěsnější možné výhře, kterou v prvním poločase trefil Václav Drchal.

Začátek utkání byl značně neurovnaný, ale po deseti minutách přeci jen Boleslavští začali protivníka přehrávat především kombinační nápaditostí a přesností. Měli dlouhé fáze až drtivou herní převahu, ovšem půl hodiny bez efektu.
Ve 2. minutě první boleslavský roh Budínský přetáhl přes celou šíři branky a Drchal hlavičkoval nepřesně. V 5. minutě hostouňský první roh rozehrál Lohoyda a po zásahu Gabriela u bližší tyče následoval hned další. Oba bez ohrožení boleslavské branky. V 7. minutě Lohoydova dělovka minula Markovičovu branku. Ve 13. minutě Zahustelův centr Dosoudil odvrátil hlavou na roh, kterému se Hostouňští ubránili jen za cenu dalšího rohu, a ten gólman Tetour odboxoval od branky mimo vápno.
V 15. minutě Křapka nedosáhl na Budínského centr a o tři minuty později Škoda z dvaceti metrů minul hostouňskou branku. V 19. minutě Boleslavští snadno ubránili třetí roh Hostouně. Ve 20. minutě si Janošek vyměnil míč s Budínským a poslal ho před branku, kde se Škodovi zamotal mezi nohy a hostouňský obránce ho stačil ukopnout na další boleslavský roh. Rozehrál ho Janošek a hlavičkující Křapka těsně minul branku. Ve 27. minutě Gabrielův centr Dosoudil hlavou přizvedl mimo dosah vlastního brankáře, ale byl z toho jenom šestý boleslavský roh a opět bez využití. Svůj čtvrtý roh nevyužila ani Hostouň ve 29. minutě.
Ve 33. minutě Budínského střelu k pravé tyči gólman Tetour vyrazil jen ke Škodovi, jenž kousek od branky nezištně přihrál Drchalovi, který se z hranice brankoviště bez přípravy trefil k pravé tyči - 0:1.
Další nadějný útok Boleslavi skončil předčasně Škodovým ofsajdem. Ve 37. minutě houstouňský útok zakončil Soukup dělovkou, kterou Markovič vyrazil. Tři minuty před pauzou Budínský přihrál Zahustelovi a po jeho přízemním centru Drchal ranou bez přípravy vysoko přestřelil branku.

Druhý poločas navázal na první očekávanou herní dominancí boleslavského mužstva, ale i mizernou efektivitou ofenzivních akcí. Dílem to bylo i důrazem až na hranici faulů hostouňských hráčů v osobních soubojích. V 57. minutě po žlutém faulu Kosíka na Škodu trestný kop Janošek zahrál přesně za zeď k pravé tyči, kam se však rychle přesunul velezkušený stoper Dosoudil a úspěšnou hlavičkou zabránil téměř jistému gólu.
V nezvyklém vedru na zářijové odpoledne hra plynula zvolna s minimem dramatických momentů, kterými byly pouze fauly oceněné žlutými kartami. Po završení hodiny hry přišli na hřiště čerství hráči v obou týmech, čímž bohužel přibylo nepřesností a neadresných odkopů. Čerstvý Douděra sice rozhýbal na chvíli pravou stranu boleslavské ofenzívy, když v rozmezí necelých pěti minut poslal před soupeřovu branku tři centry, ovšem všechny od bližší tyče hlavou odvrátil Dosoudil. V 69. minutě po Mazáňově přihrávce se Janošek zasekávačkou uvnitř soupeřova vápna zbavil protihráče, ale slibnou akci zakončil nedůraznou střelou, s níž neměl brankář Tetour moc práce. V 75. minutě Boleslavští promarnili svůj jediný roh ve druhém poločase a o tři minuty později Kulhánek z pětadvaceti metrů vysoko přestřelil hostouňskou branku. V 86. minutě Škoda vybojoval míč u levé lajny a po jeho přetaženém centru Douděra hlavičkoval pouze do boční sítě. Další Douděrův střelecký pokus v 90. minutě byl nepřesný.
Rozhodčí nastavil utkání o tři minuty. Dohrávaly se ve zbytečně nervózní atmosféře způsobené neschopností boleslavských hráčů dorazit znaveného protivníka druhým gólem. Při nejtěsnějším boleslavském vedení domácí Hostouň cítila šanci na vyrovnání do poslední sekundy. V nastaveném čase po Janoškově střele, kterou brankář Tetour s velkými obtížemi vyrazil, Ikaunieks ani Douděra nedoklepli míč do odkryté branky a při hostouňském protiútoku předvedl jistý zákrok Markovič. Další boleslavské ataky skončily nezdařenými centry Mazáně a Fulneka do Tetourových rukavic.

Sestava FK Mladá Boleslav: Markovič - Gabriel, Tataev (84. Jakub Klíma), Křapka - Zahustel (62. Mazáň), Janošek, Kulhánek, Fulnek - Drchal (62. Douděra), Budínský (46. Ikaunieks), Fulnek - Škoda.

Sestava Sokol Hostouň: Tetour - Pavlík, Dosoudil, Kosík, Charvát - Zahranychnyy (70. Dostál) - Kulhavý (87. Vegricht), Trapp, Soukup (70. Brejcha), Lohoyda (62. Brandl) - Hájek (62. Čakurda)..

Gól: 33. Drchal

ŽK: Zahranychnyy, Kosík, Trapp - Kulhánek, Škoda

Rozhodčí: Ginzel - Kříž, Novák

Fanshop banner Fanshop banner