Boleslavští po remíze prohráli penaltový rozstřel
Klub

Boleslavští po remíze prohráli penaltový rozstřel

Redakce

V utkání třetího ligového kola boleslavští osmnáctiletí fotbalisté předvedli srdnatý výkon, když vzdorovali devatenáctiletým dorostencům Jablonce, které nakonec obrali o bod. V pozápasovém penaltovém rozstřelu bonusový bod získal hostující Jablonec.

První poločas hrál boleslavský tým velmi dobře a vypracoval si dvě zajímavé šance. Nejprve Tykva trefil z dobré pozice připraveného jabloneckého brankáře, který později ve 31. minutě dvojím zákrokem zmařil příležitost před brankou osamoceného Krále. První polovina utkání skončila bezgólovou remízou.

Do druhého poločasu vletěli velmi aktivně Jablonečtí a dobrým napadáním boleslavské rozehrávky dostali protivníka na dvacet minut do problémů. V této fázi se při několika šancích Jablonce vyznamenal boleslavský gólman Karmazin. Na druhé straně hřiště neproměnil šance střídající Gregor, hlavně ta v 61. minutě volala po gólu. Ty padaly až v poslední desetiminutovce.
V 80. minutě podcenili boleslavští obránci souboj u lajny a pustili Jablonec do akce čtyř útočících proti třem obráncům, což Kochánek vyřešil gólově - 0:1.
Boleslavský tým obdržený gól nepoložil a ihned začal bojovat o remízu.
V 85. minutě jablonecký brankář Fiala podběhl centr z boleslavské standardky, čehož využil Král ke vstřelení vyrovnávacího gólu - 1:1.
Protože další góly už nepadly, následoval po závěrečném hvizdu penaltový rozstřel. Jablonec zvládl dovedností soutěž lépe a odvezl si domů bod navíc. Pokutový rozstřel FK Mladá Boleslav U18 - FK Jablonec U19 2:4.

Boleslavský trenér Marek Maňas měl důvod ke spokojenosti: „V dalším domácím zápase se nám znovu vyvedl první poločas, soupeře jsme nepouštěli do brankových příležitostí a my si naopak dvě zajímavé situace vytvořili. V druhé půli nás soupeř přitlačil a měl více šancí. Jsem ale moc rád, že po obdržené brance ke konci zápasu jsme šli stále za vyrovnáním. Celkově se hrál celkem náročný a běhavý fotbal, naši hráči zaslouží pochvalu za jejich aktivitu a přístup po celé utkání."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Karmazin - Kadlec, Holakovský, Velička, Roháček - Petr Hradec (66. Miřatský), Smožanyk, Král, Vlček (66. Kubát), Tykva (75. Daniel Hradec) - Svoboda (52. Gregor).

Sestava FK Jablonec U19: Fiala - Jodas, Břenek, Ryml, Zounek - Kochánek, Drda, Linhart,

Hloušek (68. Bodi) - Plechatý (55. Samek), Fidra (46. Pácalt)

Branka: 80. Kochánek - 86. Král

Rozhodčí: Zoufalý - Roth, Meščan

Fanshop banner Fanshop banner